Jag är en 19-årig tjej från Åby som ligger cirka en mil utanför Norrköping. Bor sedan slutet på augusti i Örebro där jag studera statistik vid Örebro Universitet. På bloggen får ni följa min vardag som student i en ny stad.

tisdag

Kategori:

hey!
orkade aldrig skriva något igår, men jag pluggade i alla fall matte, sov ett tag till och drog sedan till skolan. efter skolan snackade jag massa med mamii & sedan drog jag till anna & pluggade matte och snackade en massa.
idag har ja vart i skolan, 8-4 & sen jag suttit här hemma och pluggat matte.



imorgon har jag bara en lektion, halv 2 till halv 1. men ska nog dra till skolan runt 9-tiden & sen blir jag kvar där till 4. då ska jag och jonna till kristofer och fixa lite saker till vårt företag. på torsdag smäller de! 
sen efter det ska jag och mamma på möte, ser fram emot det vääääldigt mycket! hihi.




idag fyller en (gamal?) vän år. en vän som jag faktiskt saknar. ganska sådär mycket saknar. men grattis på din artonsårs dag!
♥  jag älskar dig!  




göteborg. skärmflygning. tjejmilen. paddling. bio. bowling. laserdome. utgångar. paddling. tältning. make over. företag. plugg. träning. höstmys. shopping. planering av nästa år.

bara lite av de sakerna jag har att se fram emot inom den närmsta tiden, ♥ 

och sedan blir det kanske england på höstlovet också. vi får se hur det blir med det! :)


nu ska jag in på skype och snacka med en vän,
hörs
pusspuss
/olivia nilsson

mängder med plugg:(

Kategori: Jonna

Sitter och försöker konsentrera mig på att plugga, men det går inte så bra ha massvis att göra så jag vet inte vart jag ska börja:( Men nu måste jag sätta fart så jag blir klar någon gång, kanske updaterar mer i kväll, ska även försöka hinna med att lägga upp lite bilder från i söndags någon dag framöver:)

KRAM Jonna

Måndag

Kategori: Jonna

Nu är jag hemma från en kort dag i skolan, började halv 1 och slutade 20 i 4 så det var lugnt. Kom hem mycket snabbare också eftersom jag fick skjuts av en kompis hem så det var skönt:) Nu ska jag strax ta och byta om sen ska jag ta mig till stallet och rida min princessa på banan:)

Såhär ser hennes schema ut för veckan:

Måndag: Dressyr på banan
Tisdag: Mia rider
Onsdag: Mia hopptränar
Torsdag: Dressyrträning för Sophie
Fredag: Skritta ut
Lördag: Rida ut
Söndag: Dressyr på banan

Blev ingen vila denna vecka men hon har haft ett par lugna veckor nu så då får hon gå hela veckan:)

KRAM Jonna

Behöver jag säga mer

Kategori: Jonna

Behöver ju inte säga mer än att kolla inlägget nedan. När jag kom hem från kolmården så började jag plugga lite matte så är klar med talen för denna vecka:) Nu har jag suttit och läst lite i min bok "hur kär får man bli? av katarina von bredow" älskar hennes boker kan ligga och läsa dem i timmar så nu ska jag ta och börja ladda upp bilderna från dagen på dator och sen forstätta läsa, bilderna från dagen kommer troligtvist upp i morgon kväll:)<3

KRAM Jonna

kolmården - & united leder!

Kategori:

tjabba tjena hallåå!
idag har vi vart på kolmården, :) kunde inte skriva de här innan eftersom vi skulle överraska anna ;p dock fick vi inte snacka så mycket med henne, hennes kassa var alltid full, men sofias kassa stod ingen i så stod och pratade med henne ett taag :) sen va ja självklart och hälsade på hos mina söta minigrisar! ♥ var såååå nära på att lägga en i väskan & ta hem (a) hihi, jonna har massa bilder på mig tillsammans med dem. sen vill jag ha en afrikansk vildhund också, (a) o en lejonunge, o en tiger, o en delfin, o en brunbjörn, tänk att krama en björn? såååå mysigt! haha blev förälskad i ganska många djur (a) dock inte de fula aporna eller de stora elefanterna, usch usch.

nu så skulle ja se united matchen, men självklart är sidan ja skulle se den på nerlagd! gah. men johannes håller mig uppdaterad & united leder med 3-1!!! ja, jag har fallit dit.. jag har blivit en liten fotbollsnörd... besviken på mig själv att jag inte valde soprtkanalerna när vi fick välja vilka kanaler vi ville ha, ja sa te mamma att hon kunde välja alla för att ja aldrig kollar tv.. o hon erbjöd mig att välja hälften! dum jag är -.- får kolla sportnyheterna sen så att ja iallafall kan se målen :)


ae, nu ska ja äta något och sedan typ plugga eller något nu när de inte blev fotboll, -.-


pusspuss
/olivia


btw, älskar kolmårdens nya karuseller! bara två stycken men man trodde dem skulle va feeeeett tråkiga, men dem va skitroliga! ;)

lördag

Kategori:

tjabba tjena hallåå!

har precis vart o handlat osv till ikväll, blir middag hos mig. tjockismiddag! måste passa på när anna har celebration juuu! (hon går på diet & får bara äta vad hon vill en middag i veckan, vilket hon valde att göra idag!) 

 
sen blire sex and the city maraton, vi alla 3 behöver en riktigt tjejkväll!
okej, hade vi igår också men det var ett bra tag sen innan det :)


ae, nu ska ja dra & käka, sedan städa lite & sen börja med maten.
ha det bäst
pusspuss
/olivianilsson¨



sorry för dålig update

Kategori: Jonna

Hade verkligen inte tid att blogga igår, vaknade vi 9 fixa mig och sen drog till skolan. Sen vid lunch gjorde jag några ärenden på stan och sen tillbaka till skolan för en grymt bra filosofi föreläsning. Sen ner till rese såg att min buss gick om 40 minuter ringde pappa som var påväg hem. Hemma vid 5, fixa i ordning mig och dra till bussen som gick 20 i 6, sen byta buss i stan, sen hem till anna (toppen kväll för övrig) sen vid halv 11 ta bussen hem och sen sova. Det var det jag gjorde igår så hade verkligen inte tid att blogga, nu blir det snart stallet och sen i kväll träffa bästa tjejerna:)



fick bli en bild i repris, hade ingen annan på datorn<3

KRAM Jonna <3

freedag

Kategori:

fredagsmys på annas altan med god mat osv nu :)

blir en lugn helg för oss båda, relativt nyktra & ingen utgång!
imorgon middag @olivias place & sedan sex ant the city maraton, sen på söndag ska vi iväg på en rolig sak!


nu ska vi käka, ha det fint!
pusspuss
/olivia & jonna

underbar match !

Kategori:

har precis kommit hem från en ooootroligt underbar match! IFK VANN ÖVER DJURGÅRN & GICK DÄRMED OM DEM I LISTAN! haha, det roligaste av allt var ju att man var med en som älskar fotboll och är typ asstort fan av djurgårn, o de roligaste av allt va när amanda började skrika helt själv för hon trodde djurgårn gjorde mål, haha massa skrattade åt henne xd 
 tyckte de va asbra spelat av ifk, liksom vinna trots att dem mer än hälften av matchen körde med en spelare mindre (fick rött kort -.-).
sen tyckte ja de va otroligt dålig stil av djurgårn att gå och kasta bomber eller vafan de va innan matchen. haha, ja var livrädd och var nära på att dra hem istället för att gå på matchen xd men det gick bra sen (y)'
sen följde ja amanda & johannes till tåget innan ja tog spårisen hem :)

ae fan, nu är ja skiiiittrött och ska sova. börjar 11 imorgon, men hade tänkt va i skolan från klockan 8.. får nog bli från klockan 9-halv tio istället så att jag hinner sova ett tag. har en del plugg att ta igen. 

nu lääär ja sova jävligt gott med denna otroligt fina vinst! ♥

/olivia

torsdag

Kategori: Jonna

Jag lever en dröm just nu, allt rullar på precis som det ska:) Ponnyn går bra, roliga kurser i skolan, snart är man egen företagar (UF), man har vänner som stöttar, studentmössan beställd= ett steg närmare studenten. Allt bara rullar på nu och det är så härligt:) Älskar mitt liv just nu och det känns som om inget kan förstöra det nu<3

KRAM Jonna

älskade ponnyskrutt<3

Kategori: Jonna

Hemma från en helt sjukt bra hopptränning:) Ponnyn lyssnade jätte bra på mig, vi kunde både länga och korta galoppsprången väldigt enkelt:D Är sjukt nöjd över hela denna dag, först prova och beställa studentmössa och lite andra små saker, sen till körskolan och klara ett delprov:D ett steg närmare körkortet:P, sen till skolan och ha spanska blir nog väldigt kul:) och sen direkt till stallet och fixa ponnyn för att åka på träning, som gick så sjukt bra:D Är väldigt lycklig just nu allt verkar falla mer och mer på plats nu och jag älskar det<3

KRAM Jonna

STUDENTMÖSSAN ♥

Kategori:

DÅ VAR STUDENTMÖSSAN BESTÄLLD! så jäääävla härligt!
beställde även champagneglas o lite andra smågrejer. sen beställde ja & anna en megafon och pipa tillsammans, ;)


nu ska jag krypa ner i sängen med marabouchoklad & kolla på grey's.




/olivia



allt kan bli som förr. det handlar om vad man gör det till. ser fram emot ditt samtal imorgon, för sanningen är att jag saknar dig..

Mot skolan

Kategori: Jonna

Nu drar jag mig till bussen och in till skolan, ska prova ut student mössorna och andra roliga saker:) Sen åker jag ner till körskolan och pluggar hoppas det´går bra. Ha det så bra så hörs vi i kväll efter min hoppträning:)

KRAM Jonna

toppen dag

Kategori: Jonna

Trots att dagen var lång så blev den bra tillslut:) Olivia har skrivit det mesta så känns ganska onödigt att skriva samma sak igen:P Men efter skolan så drog jag och träffade kristofer vi åkte ut till abborreberg och så. Det var mycket trevligt, sen tog jag bussen hem och åt. Nu sitter jag här och tittar på fångarna på fortet. I morgon blir det som sagt mössprovning vid 9 sen körskolan och sen vid halv 3 skolan igen för att ha spanska:)

KRAM Jonna

tisdag

Kategori:

nu var den där första superjobbiga tisdagen avklarad. haha, men gick rätt bra iallafall. att gå upp halv 6 imorse gick faktiskt också väldigt bra, kan va för att jag la mig typ 7 igår? haha.
efter skolan drog jag och jonna o fixade en sak i stan. ganska nice!
nu sitter jag och funderar på vad jag och jonnish ska göra för UF-företag. men det ska nog gå bra, tillslut haha.

imorgon har jag bara en lektion, men tänkte ändå sitta i skolan och plugga inprincip hela dagen. har en hel del att fixa faktiskt! höhö. sen imorgon eftermiddag har vi mössprovning också. såååå underbart! 

nu ska jag slänga mig i min underbara säng och kolla på grey's, nya avsnitt förfaan! :D




inte ens ett år kvaar! ♥



pusspuss
/olivianilsson

Skolan

Kategori: Jonna

Då var första riktiga skoldagen avklarad, eller ska man kalla det skoldag eller inte då vi typ fick lite kort info och sen böcker, iallafall har jag haft det bra idag och jag är glad över att jag har så fina vänner som ställer upp för en oavsett vad som händer.

KRAM Jonna

skola

Kategori:

är typ redan skoltrött? haha bra olivia.
men sitter och typ dör lite. anna & jonna har matte D -.-

ikväll ska jag fixa min svenska uppgift, ska bara få tag i min lärare så att jag kan få den! sen har jag G isvenska B, för klarade provet förra veckan såg jag nuuuu. ganska glad jag blev dåå.


är ganksa glad över mitt schema då jag är ledig varje onsdag, har jäääättemånga fler lektioner med anna & jonna än förra året, speciellt med jonna. fyfan för hennes och mina tisdagar, men det är ju tur vi har varandra på dem jävla lektionerna, haha!
 


ae nu är jag hungrig så nu ska jag gå till ica, sen ska jag .. plugga något. lite segt att sitta i skolan och inte ha något att plugga. haha. har franska om en timma typ (y)'


pussselipusss
/olivianilsson

mitt schema

Kategori: Jonna


här är mitt schemaför denna termin, de gröna behöver jag inte gå på så den jobbigaste dagen är tisdagar men det är ändå typ bara roliga ämnen jag läser så jag är nöjd:D





Nu ska jag titta på tv och sen sova, tagga skola i morgon då :) KRAM Jonna

8 år sedan

Kategori: Jonna

Idag är det min namsdag och det har jag vetat sedan den där dagen för 8år sedan. Det hände för exakt 8 år sedan, torsdagen den 21 augusi 2003. här är min berättelse:

Jag hade precis börjat 4.an på en ny skola som jag fick cykla till om jag ville, mamma ville egentligen inte det men kunde inte säga ifrån eftersom min bror hade fått göra det. Att hon inte stod på sig är något både jag och hon ångrar idag men nu till berättelsen.

Jag cyklade som sagt till skolan den dagen, där möte jag min bästa vän som sa grattis för att jag hade namnsdag, jag var lycklig så sprang till min bror och sa det. Några timmar senare så var jag inte lika glad eftersom mina kompisar inte skulle hem så fick jag cykla hem själv vilket jag inte var så glad över. Men tog iallafall min cykel och började cykla hem.  När jag nästan var hemma så skulle jag cykla upp för en backe så jag tog satts, men på något konstigt sätt så vänder cykeln och rullar nerför en annan backe istället. Jag får panik så kan inte bromsa, tappar minnet helt och vaknar upp när jag sitter bredvid cykeln med blod över allt. Jag tänkte att jag blöder bara näsblod så tänkte precis börja gå hem när en man i kanske 50 årsåldern kommer och hjälper mig upp till en närliggande skola. Där dem ringer till mina föräldrar som senare kör mig in till akuten.

Väl på akuten får jag nackkrage och blir röntgad, det visar sig att de fyra framtänderna både uppe och nere sitter nu mera i mitt käckben som är av längst back samt att min arm är bruten.  Jag får komma in på ett rum och vänta där på ambulansen som ska ta oss till linköping för operation. På sjukhuset får jag en nalle och en ny hjälm.

En lång stund senare så kommer ambulansen och vi börjar resan mot linköping, kommer inte ihåg så mycket av den resan men jag vet att när jag kom till linköping så fick jag åka truck ner till operationssalen och där inne var det jätte kallt så fick mängder med varma handdukar. Sen kommer jag inte håg så mycket mer än att jag hade väldigt svårt att gå på toa dagen efter. Eftersom jag var så svag i kroppen. Men fick i alla fall åka hem den dagen.

När jag väl kom hem så var jag ganska ledsen och rädd eftersom vår hund morrade på mig eftersom jag både så och luktade illa. Men stuart little och kina puffar gjorde mig gladare. Vet ni att det första jag åt var små blodpuddingsbitar och det ända godis som jag kunde äta var just kina puffar.

Idag 8år senare så är jag inte helt återställd utan kommer behöva ta bort mina framtänder och ersätta dem med porslin eller något. Så jag kommer alltid ha ett men för livet både fysiskt och psykiskt.

Detta var min berättelse, har ni några berättelser som ni vill dela med er av. Det måste inte vara något hemskt som detta, utan något bra och glatt. Men det måste vara något som ni minns väldigt väl. Om ni har någon berättelse så mejla oss på [email protected] så lägger jag upp den på bloggen och glöm inte skicka med bloggadress om ni har någon så att jag kan länka.

Kan lägga upp bilder från när jag kom hem från sjukhuset om ni vill men då vill jag att ni kommenterar detta inlägg.

KRAM JONNA

tror ja går o dör lite

Kategori:

min kväll är förstörd. zebbe hittar ingen svensk text till oth. trodde han redan visste att de fanns svenska text när han sagt så juuuu.
såååå jävla besviken, kan inte någon bara lägga upp oth med svensk text på piratebay eller ngt ?!?!



går o dör ett tag


/olivia

söndag

Kategori:

söndag och jag är lycklig. ikväll ska jag till zebbe o lägga över hela säsong 8 med svensk text till min data. det är ren jävla lycka det. 
annars har jag bara sovit idag. haha, vaknade halv 3 (a) men var sååå trött igår! blev ju kräftskiva hos sanna, förfest osv. sedan drog ja anna jonna & klara till fyverkerierna, haha fail de vart då - fyverkerierna tändes inte som de skulle så allt tog slut mitt i allt. tror inte direkt de laget kommer vinna, ;)
sen mötte ja mamma också för att hämta choklaaaad, så jävlans gott! (a) hon vann nivet en sådan där stor vinst med choklad :D o hennes pojkvän vann en lika dan, vadå att dem har tur? haha.
sen drog jag anna & klara tillbaks till sanna. sen efter ett tag drog vi vidare till cromwells, ringde josse så hon och några kom dit ett tag. sen blev de taxi hem, (när vi väl fick tag i en taxi!) haha. blev en lyckad kväll & jonna missade verkligen något! ;)

nu ska jag fortsätta äta min frukost. haha, den består av 4 mackor varav en är varm med beanässås och smält ost på (tyå inte ätit de på ett år innan), den andra består utav gurkmajonäs och makrill, den tredje består av någon lags mjukost typ & den sista utav bara skinkost. sååå jävla gott! har aldrig testat att blanda gurkmajonäs med makrill innan, men ville ha båda och orkade inte äta mer än 4 mackor, så fick blanda lite. men det var faktiskt gott!

ha det bra så hörs vi kanske senare
pusspuss
/olivianilsson

Du är allt

Kategori: Jonna

Du är allt jag nånsin önskat
Du är allt jag nånsin drömt
Du är den som får mig minnas
Alla drömmar jag har glömt
Och du är den som får mig hoppas
Du är den som får mig le
All min kärlek får du bära
Hela livet vill jag ge

För du är där när ingen ser mig
Du är där när stormen yr
Du är där när natten skrämmer
Och du är där när dagen gryr
Jag vill alltid ha dig nära
När som åren läggs till år
Och vad livet vill oss lära
Är att framtiden är vår

Lalala…

När som klockorna har stannat
Och tiden tycks stå still
Och man inte vågar säga
Det man längst i hjärtat vill
Då ska vi ta varandras händer
Då ska vi minnas denna dag
Och förstå vad som än händer
Är det alltid du och jag

För du är allt jag nånsin önskat
Du är allt jag nånsin drömt
Du är den som får mig minnas
Alla drömmar jag har glömt
Och du är den som får mig hoppas
Du är den som får mig le
All min kärlek får du bära
All min längtan vill jag ge

Ja, all min kärlek får du bära
Hela livet vill jag ge




KRAM Jonna

från trött till utvilad

Kategori: Jonna

Gud va trött jag var hela dagen i går, kändes som jag gick i sömnen hela dagen. Red iallafall en pigg men fin ponny på banan, sen drog jag hem och fixa mig och sen in mot staden för att möta olivia. Dock blev hon sen så drog till Sanna en stund och väntade där tills hon kom med spårvagnen. Men iallafall så grillade vi och käkade, körde lite spel, pratade och tog det lugnt. Sen vid 10 drog jag anna och olivia ner på stan för att se fyverkerierna. Bästämde mig för att dra hem istället för att dra till puls. Var sjukt trött, somnade direkt när jag kom hem. Kände mig lite taskig som struntade i att följa med men det hade inte varit något kul med mig där för hade bara sutit vid ett bord och sovit så kändes bättre att åka hem och sova.

Men nu är jag utvilad ooch redo för kursstart i morgon. Känns bra att sova ut nu, efter en och en halv vecka av lite sömn. I eftermiddag blir det stallet och sen till kusin och fira han :)

Ha det så bra nu så hörs vi någongång under dagen KRAM Jonna

löördag

Kategori:

Kom precis hem från jobbet. mina få timmars sömn inatt gör sig påminda i huvudet, men idag hinner jag inte med någon powernap utan får försöka klara kvällen i alla fall :) ska snart dra mig mot kungsgatan för att möta jonna så drar vi sedan till hennes kusin och grillar, förfestar osv. sen kommer anna när hon slutat jobbat occkså. sen blir det att se fyrverkerierna & sedan dra till puuuls!


igår hade jag i alla fall ganksa så kuul, haha. i alla fall om man bortser från fucking spårvagnen. ganksa irriterad jag var. ska gå ut till den, mitt hår, mitt smink och allt blir förstört av spöregnet, sedan kommer det en buss som ersatte spårvagnen jag precis missar. får reda på att det är strömavbrott och att bussar ersätter alla tiderna, amen vadå ersätter alla tiderna? den skulle gå var 20e minut, och jag stod och väntade i över en timma!!! tillslut kom det en spårvagn.. går segt som fan gör den och stannar heeela tiden, sen helt plötsligt innan stan så lägger strömmen av igen! så vi får gå av och GÅ till stan, för att där vänta på en buss. men tillslut blev jag så jävla trött på att vänta så att jag bestäömde mig för att gå till fucking haga.. men hittade en annan buss till rese och gick därifrån. så var väl framme 3 timmar senare än vad jag skulle. KUL. & värst av allt, när ja är vid typ folkparken kommer en spårvagen & åker om mig! då började dem gå igen -.- menmen, josse & tessan mötte mig i alla fall på vägen, dels hittadee jag inte och dels var jag mörkrädd, haha. efter förfesten så drog vi till cromwells. träffade anna, jonna zebbe o dem. efter typ 10 minuter vi har vart där ska josse hem & sova. kul! haha. efter en jävlans massa dansande osv så ska typ alla dra. men jonna & ja bestämmer oss för att ta taxi och stanna ett tag till, kul hade vi iallafall! fast faaan va skönt de va att komma hem och sova sen! taxichauffören tyckte förresten ja skulle satsa på en fritidspedagoks karriär;)

olivia junior fick bara vara med i väskan igår, men idag ska hon få vara med & festa' :)

ae nu är ja skiiiitstressad,
hörs imorgon
pusspuss
/olivianilsson

freeedag

Kategori:

såååådär jaa ! nu känner jag mig pigg efter 4 timmars sömn! nu orkar jag mig ut ikväll igen! :)

skulle iväg nu med elin, markand & käka osv men hon pallade inte de då det bokstavligen spöregnar ute. så nu får ja äta själv, haha bara för det ska ja göra väääärsta goda maten & tröstäta till one tree hill!

sedan fixar jag mig & drar till haga, kommer dock bli en tidig kväll då jag måste ta sista spårisen vid 3 hem eftersom lilla jag inte vågar gå hem haha (a). lika bra det då jag ska upp & jobba imorgon med, haha. kommer vara död nästa vecka, men det bästa av allt är att jag börjar halv 1 varje måndag! så varför ta det lugnt under helgen när man kan sova ut på måndagarna?

var förresten i skogen idag, jag anna & olov hade ganska så kul, satt och skrattade åt ettorna när dem åkte skidor i gräset & ramlade en massa :) skadeglädje på hög nivå. sen fick vi höra några fina sånger dem gjort till oss (a) träffade även gamla konfirmander, märks att dem haft mig som ledare kan ja ju säga ;)


aya ha det bra, mig hör ni nog inte mer från ikväll
pusspuss
/olivianilsson

sorry för mitt icke bloggande

Kategori: Jonna

Sorry för att jag inte bloggat på länge, men har helt enkelt inte haft någon tid över till det tyvärr:(

Men iallafall så har jag haft sjukt kul under dessa dagar. I onsdags vart det först lite körkortsplugg sen till stallet och skritta en över fin ponny:D Sen hem och käka och sen dra till stan för att möta upp anna och olivia. Sen drog vi ner till stan och kollade på fyverkerierna det var mys:D Sen utgång, ja som sagt var kanske inte roligaste utgången men huvudsaken var att jag fick umgås med de bästa tjejerna i hela världen:D  Sen drog vi hem till anna och sov där:)

Igår vaknade vi hos anna åt frukost, drog till skolan, sen till fräcka med anna och åt sallad, sen körskolan, sen till kristofer och lyssna på när han spelade, sen upp till stan och rix fm och sist men inte minst fyverkerierna vilket var väldigt mysigt:D

Idag vart det att gå upp vid 6 inte kul då man somnade vid 1 i går, sen till skogen för att nolla ettorna. Blev dock lite fail eftersom vi var uppskrivna på station men fick vara gruppledare istället men det funkade det med. Sen drog jag hem och städa med mamma. Ikväll blir det kanske utgång med några trevliga människor om visa människor kan ta och svara i telefon:P

Nu ska jag ta och åka till stallet för att ta in en blött häst<3

KRAM Jonna

torsdag

Kategori:

Hejsan! igår blev det utgång med bästa. haha, kul vettefan om vi hade menmen. att gå hem va väl de roligaste på hela kvällen typ? haha. älskar att somna med de mina bästa iallafall :)  
imorse vakna ja av att anna står & skriker, gåååå uppp olivia. fast, då va de över en timme tills min klocka skulle ringa. haha, vi somna 3 eller något och dem gick upp 7?! fattar inte hur dem orkar..
sen drog vi oss mot skolan, -.-'
efter skolan drog jag mig till anna själv för att hämta mina nycklar, haha. sen hem, käka, fixa sig & sen till kristofer. sedan köpa mat & dra te vasaparken för att lyssna på rix fm. sen karusell med anna. sen se fyverkerierna. sen promenad hem med mamiii. ganska lyckad kväll!

imorgon blir det skola, fucking 8.15! -.- måååste sova nu. men blir kul, ja & anna ska nolla ettorna! ;)
efter skolan ska ja träffa elin, marknad, käka på stan osv. sen hem, fixa sig & sedan utgång med josse & hennes vänner :) 
lördag blir det jobb & utgång med anna.  


jonna: vart är vi?
olivia: säg att vi ser månen!
anna: säg att vi står under något träd!
zebbe: säg att vi är vid resecentrum, vid druvans tandvård.





kolla vad jag fick av jonna!
jag sa till henne, åh kan du inte vinna en sådan åt mig..
och då körde hon, och vann!! och vann exakt den jag ville ha.
fan va bra hon är!
olivia junior heter hon, min älskling!♥





godnatt
/olivianilsson

onsdag

Kategori:

första dagen i 3an på gymnasiet och det ha nog vart den jobbigaste dagen hitills under mina skolår. fyfan. igår natt 3 timmars sömn för allt plugg och inatt 1,5 timmars. men med nio burkar energidryck + massa coca cola & choklad och några alvedon för huvudverk och massa vatten så har jag klarat mig ganska bra.

haha snackade med min handledare idag, han ska låsa in mig i skolan 8-5 vaaarje dag under hela 3an.. och jag höll med honom, haha. nu jävlar ska jag bli pluggis! tänker inte få något under mvg i år.. inte ens engelska. dröm vidare typ..


nu ska jag äta, ingen lunch serverades i skolan idag så jag är skapligt hungrig efter att vart där i över 8 timmar. efter det någons timmes powernap & sedan en dusch, fixa sig & sen utgång med bästavänner. precis vad jag behöver! eller, one tree hill & sömn är vad jag behöver. men, måste ju fira att vi börjar sista året imorgon? .. ;)


godnatt!
/
en ganska så slutkörd olivia

håller tummarna för dig bästa vän

Kategori: Jonna

Sitter nervöst och håller tummarna för världens bästa Olivia som skriver tre prov idag, hoppas att hon klarar dem och det tror jag att hon gör bara hon litar på sig själv så tror jag det kommer gå :) själv sitter jag och plugga körkorts teori, vill vara klar med det snart för det tar så mycket tid. För övrigt fick jag sms av min personalansvarig som sa att det blivit något missförstånd mellan oss och city gross så dem har köpt egna bär så har jobbat min sista dag för denna sommaren, det är både posetivt och negativt eftersom jag vill ha pengarna men det är så sjukt träkigt. Men nu ska jag fortsätta plugga teori och hålla tummarna för Olivia.



KRAM Jonna

Kommer bli tomt utan dig

Kategori: Jonna

I går fick jag reda på att en av hästarna i stallet hade gått igenom besiktningen och är nu påväg till kiruna. Hon som köpte honom kommer få en toppen ponny, men det kommer bli tomt utan honom. Noblesses pojkvän ju, skämt och sida men varje gång när man kom hem från träning så skulle dem stå och pussas och annars när någon häst nosar på noblesse så blir hon sur men inte när han gjorde det :) Men som sakt så kommer det bli tomt utan honom men jag hoppas att han får det toppen och att han får det bra där uppe och inte fryser allt för mycket.

hur svårt kan det vara att följa sitt hjärta

Kategori: Jonna

Jag vet inte vad jag ska ta mig till, jag vet vad mitt hjärta vill men min hjärna vill inte samma sak. Jag är för feg för att våga ta steget jag vill bara att du ska förstå. Hur svårt kan det vara att följa sitt hjärta<3

hemma efter en trevlig eftermiddag

Kategori: Jonna

Eftermiddagen började med att jag möte upp olivia vid rese sen gick vi typ och prata och satt i solen en stunde, sen gick vi upp på stan och kollade lite :) Sen drog vi till kristofer en stund men vi var inte där så länge eftersom jag skulle hem och äta och sen så skulle jag städa. Olivia skulle plugga så tog 19.25 bussen hem. Nu ska jag ta och sortera mina bilder då dem ligger i alla möjliga konstiga mappar. Känner även att jag måste ta nya bilder dem börjar ta slut. Nu ska jag sätta fart. I morgon blir det utgång med några vänner vet dock inte vilka än men det är sånt som märks<3 KRAM Jonna<3

gör ett snabbt inlägg

Kategori: Jonna

kom nyss hem från stallet, och ska nu dra mig till bussen och stan för attt träffa Olivia och sen ta en fika med henne och kristofer. Har varit på jobb intervju idag kändes bra men vågar inte hoppas något eftersom det är 300 som sökt och bara 8 platser men håller tummarna på att jag iallafall får komma till andra intervjun. Nu måste jag dra så jag hinner med bussen. Hörs i kväll när jag kommer hem<3 Jonna

tisdag

Kategori:

hejhej, precis fixat mig och ska dra mit mot stan för en fika med erikish. efter det ska ja plugga, har ganska så jävla mycket panik tills imorgon, vill bara sjunka genom jorden typ. tror inte ja kommer klara något utav de... jaja. 


träffa jonna & kristofer sen ett tag också, käka jordgubbar. såååå gott! ibland gillar vi jonnas jobb!
ae, nu måste ja dra 
ha de bra pusspuss
/olivia  

pluggar gal1

Kategori:

Hej! har inte haft tid för bloggen då pluggat 7 TIMMARS matte.. ja ni hörde rätt, stängde av mobilen och allting för att bara plugga gärnet! sen lagade jag god mat åt mamma & mig och sedan fixade jag mig och drog till stan. blev chai latte med anna & massa tjejsnack och när ifkmatchen mot fucking jävla aik var slut drog vi till skvaller och träffade zebbe. blev ett glas cola inne på cromwells, o så bjöd ja zebbe på öl. vadå snäll tjej? .. höhö. sen träffade ja amandish på spårvagnen. läääänge sedan ja träffade den bruden! saknad.


nu är hela veckan uppbokad - morgondagen plugga glalet, har lite smått panik, sen fika med erika & efter de tjejsnack med jonnis & sen fika med jonna och kristofer. sedan plugga galet igen. onsdag 3 prov, 2 redovisningar och 4 inlämningar i skolan. efter det utgång med tjejerna som ja lär förtjäna efter alla dem proven.. torsdag sooova, en timmes skola, träffa amanda - augustifesten! fredag skola, träffa elin & dra på augustifesten. lördag - jobba, augustifesten, utgång med tjejerna. söndag - SOVA och tagga inför vanlig skolvecka. fyfan, vill ha lov i ett år till..


nu ska ja dra & plugga, drack energidryck förut med så att ja skulle orka plugga, haha bra jag är! börjar dock bli lite trött, gick upp halv 9 idag, endast för att plugga.


ha det fint,
pusspuss
/olivia

Dyngsur

Kategori: Jonna

De vart jag när jag var ute och red min vackra princessa i skogen. Hon var väldigt pigg men det kanske inte är så konstigt eftersom hon stått lördag söndag. Nu ska jag slänga på någon film och sen sova har sovit 9timmar på typ 3dygn och är van vid att sova 8 timmar per dygm så är sjukt trött:( KRAM Jonna

kombinationen halsont, hostanfall, frosa, lite sömn och jobb på kall mataffär är ingen bra kombination, men slutar om 2,5 timmar:)

Kategori: Jonna

dagens roliga

Kategori:

Bert har gått till butiken för att handla. Där hittar han kattmat till specialpris. Han tar ett dussin burkar med kattmat och går till kassan.
Butiksföreståndaren blir misstänksam. Han tror inte att Bert har någon katt utan tänker ge kattmaten till sina barn. Så han ber Bert visa att han har en katt inan han får köpa kattmat.
Bert går hem och återvänder efter en stund med en katt och får då köpa kattmaten.
Nästa vecka har butiken hundmat till specialpris. Bert tar ett dussin burkar med hundmat och går till kassan.
Butiksföreståndaren blir misstänksam igen. Han tror inte att Bert har någon hund utan tänker ge hundmaten till sina barn. Så han ber Bert visa att han har en hund inan han får köpa hundmat.
Bert går hem och återvänder efter en stund med en hund och får då köpa hundmaten. När Bert nästa vecka kommer till butiken för att handla har han en bag med sig. Han ber föreståndaren stoppa ned sin hand i bagen.
Föreståndaren stoppar ned hand och rycker genast upp den och skriker: 
- Det är ju inget annat än bajs i bagen!!
Och Bert svarar lugnt:
- Ja, och nu vill jag köpa toalettpapper.


/olivia

norrköping!

Kategori:

Som jonna sa så är vi nu tillbaks i vår stad - norrköping, :)
sitter nu & äter mat och ska närsom helst krypa ner i sängen & se några avsnitt av one tree hill innan jag somnar.


blir att se denna film på bio nästa vecka med mami. ♥

/olivia

hemma från västervik

Kategori: Jonna

Hemma efter ett par sjukt roliga dagar i västervik med de bästa tjejerna i hela världen. Känner att dessa dagar har varit så sjukt bra och jag tror att det varit bland dem bästa dagarna i hela mitt liv:D Dock är jag lite tveksam eftersom vi fick sitta typ 30minuter i en jävla bilkö pga den där jävla broöppningen:( Men det förstörde nog egentilgen inte så mycket förutom att alla dissade mig så var lite sur där ett tag men det gick över. Nu ska jag ta och packa upp och sen sova tror jag för jag är dötrött.

KRAM Jonna

älskade västervik

Kategori:

godmorgon! klockan TIO vakna ja av massa jävlans liv här i husvagnen. mina vänner är lite fööör mycket morgonmänniskor.. men nu är ja typ vaken, dock inte mitt huvud, är alldeles död.
igår hade ja så jävla kul iaf.. blev förfest i husvagnen o sen taxi te stan, utgång med bästa musiken, sen taxi hem.. sen skulle någon/några människor ligga och bråka med mig i husvagnen.. kusiner alltså. ingen bra kombination.

snart åker vi hem, 4 timmar kvar i denna älskade stad.. typ förälskad i staden.

nu ska ja dra o duscha, behövs verkligen.
men ha de bra, pusspuss
/olivia

Dags för party

Kategori: Jonna

Sitter utanför husvagnen och väntar på att mina tjejer ska komma tilbaka hit:D Vi har nyss käkat kyckling och pomme så nu blir det party hela natten lång. Hoppas på en sjukt kul kväll, känner att jag behöver det. Fick dock en tråkig nyhet eller egentligen bra men får jobba på fredag och kanske lördag nästa vecka också men sånt är livet får ju mer pengar liksom:D Nu ska jag ta och torka av bordet sen så kan min kusin och hans kompisar komma för lite party:D Hörs i morgon puss på er<3

KRAM Jonna

löööördag

Kategori:

tjabba tjena hallåå!

gårkvällen blev ganska lyckat, var vid poolen först, skulle köpa en cider & den dösnygga killen frågar mig om legg, så jag ger honom det & då frågar han "hur fan läser man ett legg då?" haha, så då visa hans kollega det. sen kommer jonna & ska köpa än o sträcker fram legget, han ba "hur fan läste man nu igen?" haha så då visar jag, han bara amen de står ju 93? ja bara ja men där ser du juni, alltså är hon 18. han bara nae, 93orna fyller ju 17 i år? haha, så vi tog fram fingrarna och räknade åt honom haha. o sen såg han inte skillnad på cider och öl, han kunde inte simma o aa massa.
sen träffade vi hasse & lasse, haha bästa !
haha men när vi tröttnade på dem drog vi te zebbes o deras stuga o körde massa spel innan vi drog hem te husvagnen o sooooov.


nu har vi för ett tag sen hämtat anna vid bussen. körde dock lite vilse i västervik haha, ja tycker att folk med bil ska ha gps? .. ;)

nu sitter vi tjejer i husvagnen & taggar till ikväll. spice girls spelas på högsta volym, ikväll ska vi göra västervik osäkert!


pusspuss
/olivia

en fredag i västervik

Kategori:

tjabba tjena hallåå bloggen!
haha, ja & jonna försöker göra något videoinlägg.. dock så går det inte så bra haha. vi får se om det kommer upp något, annars kanske ni får se några bloopers ;) gjort typ 10000 stycken nu. aya.

fredag och vi har inte bestämt ett skit om va vi ska göra! skönt. blir i alla fall att grilla. hoppas det inte blir lika fail som igår iaf, kan säga att det slutade med att vi fick låna grannens grill som fanns glöd kvar på för att grilla vår mat... grilla är inte tjejers starka sida! hahah. blir nog solnedgång vid stranden eller utgång efter grillningen.


igår struntade vi i arenan o de o drog te stranden istället och bara tog det chill. mös på bryggan med musik, helt plötsligt va de kolsvart . gaaaanska läskigt. haha, började inbilla oss att de skulle komma en haj och äta upp bryggan med oss på o grejer så vi sprang tillbaks till husvagnen och såg film istället. hahah. sover som en guuud i husvagnen, fyfan ska nog köpa en husvagn och ställa i mitt rum och sova i hahah!  




bezt.. ♥


/olivia

Solen är här:D

Kategori:

Sitter och tar det lugnt i skuggan en stund, det är sjukt varmt här nere i västervik typ inga moln alls:D Vi har nyss käkat och nu ska vi väl bara chilla och kanske plugga lite men vi får se vad dagen har att erbjuda. Hoppas ni har det bra där ute i resten av sverige och att ni har lika fint väder som vi har, puss och kram Jonna och Olivia

gamla bettan..

Kategori:

Jonna "alltså, varför säger man alltid gamla bettan om allting?"
olivia: "haha va?"
Jonna: "ja, amen om typ cykel buss bil allt. gamla bettan!"


okej, normalt.. tror att jonna har drömt något typ.
någon annan som hört det förut?





/olivia

olivia är vaken !

Kategori:

Yes, nu är jag också vaken (y) vaknade av att jonna skrek, haha det var en FÅGEL i vårt TÄLT. haha fyfan, men som tur var kom så fick hon ut den, så den kom aldrig in i husvagnen haha.  aya, nu sitter jag & äter brunch.. ska snart lägga mig i sooolen & plugga matte. yes ni hörde rätt, solen är på väg inåt västervik! dock fortfarande en massa moln men de är på väg BORT. så jävla underbart! - fast nej, tro inte på jonna jag har inte alls det lovat att ja ska bada. inte en chans!


solen väntar, olivia ska bli bruuun!
pusspuss !

/oliviaa

Sitter här i västervik

Kategori: Jonna

Sitter här i västervik och väntar på att olivia ska vakna. Det lär dock ta ett tag:S Men i går var vi sjukt trötta så vi såg på två filmer som var sjukt bra sen gick vi ner till stranden och fotade men eftersom det var mulet så blev inte bilderna super men förhoppningsviss kan vi ta bättre bilder idag eller i morgon. Förövrigt så kommer min kusin och hans kompisar ner idag, vilket förhoppningsviss blir trevligt och i morgon kommer en mycket saknad anna<3 Nu ska jag ta och se om olivia är vaken men vi hörs senare under dagen:D<3

KRAM Jonna

Saknar min älskade groda<3


västervik

Kategori:


nu är vi framme i västervik. vart & handlat lite mat, fick hjälp av skönaste busschauffören haha älska!
nu är vi typ dötrötta så nu ska vi se film, sen laga mat & sedan ikv blire after beach !
pusssss !


/olivia

Taggar Västervik

Kategori: Jonna

Nu taggar jag och Olivia Västervik hemma hos henne. Vi ska provsmaka hennes kladdkaka som hon gjort för att vi ska ha något att äta på bussen i morgon, sen ska vi sova för vi ska upp tidigt i morgon. Får se om vi hinner göra något morgon inlägg eller inte annars så bloggar vi när vi kommit ner eller från mobilen. Ha det så bra så hörs vi i morgon:D

KRAM Jonna

svar på kommentar

Kategori: Jonna

allis om Shoppaholic:D:

vad jobbar du med ? :)

Svar: Hej Allis jag säljer jordgubbar på ett ställe som heter Ljungbyholmsbär:)

KRAM Jonna

 

10 Augusti, 22:02

onsdag

Kategori:


En sväng på stan, arbetsintervju, skolan, möta jonna, chicken kebab & plugg på bibblan.

nu ska ja se oth, baka & sen kommer jonnis. puss!
/olivia

sitter på biblan och pluggar kram jonna

Kategori: Jonna

onsdag

Kategori:

Godmorgon! (ja, jag vaknade typ nu. kunde inte sova inatt)
nu ska jag fixa mig, dammsuga och sedan dra iväg på arbetsintervju. efter den ska jag träffa jonna & käka chicken kebab, hämtaa en bok i skolan och efter det drar vi till bibblan och pluggar matte, taggad? nää.

sen efter det ska jag hem, plugga svenska, packa tills imorgon - jonna är klar & ja har inte börjat? haha som vanligt. & sedan kommer jonna hit, då ska vi baka & sen sova. haha.

nae nu ska ja damsuga hela lägenheten.. råkade säga te mamma igår "gå & lägg dig jag kan damsuga imorgon.." dum jag är men men får stå mitt kast och dra fram den jävla maskinen. -.- hon ringde tom på sin rast och påminde mig "du glömmer inte att du ska dammsuga åt mig va?" gaah.


ha det fint. hörs senare under dagen !
pusspuss
/olivia

Kusinerna

Kategori: Jonna

titta vad söta kusiner jag har:D Dock är de inte alla men 2. Killen är 4 eller tummen ner som han säger och Tjejen har nyss fyllt 6.










Stallet klart:)

Kategori: Jonna

Nu är jag färdig med stallet, red inte idag eftersom jag fick skjuts till och hem från stallet så jag slapp cykla:D Nu ska jag ta och packa ner lite små saker och duscha sen dar jag in till körskolan och pluggar samt kör, sen ska jag plugga lite till tills min buss kommer. Sen hem och kolla så allt är med samt äta något sen troligtvis träffa min bror som kommer hem från turkiet i dag:D NU ska jag sätta fart så hörs vi i kväll, är sjukt taggad till västervik:D<3

godnatt

Kategori:

nu ska jag lägga mig i sängen och se några avsnitt av oth innan ja somnar..





trodde aldrig jag skulle tycka om oth efter att lucas & peyton hoppade av. men dessa två är fan lika bra om inte bättre tom.. och jag verkligen avgudar Quinns utseende, spciellt ögonen! fyfan, ge mig hennes face. typ världens finaste par.. ♥


/olivia

Shoppaholic:D

Kategori: Jonna

Först handlade jag en ny mobil och ett skal samt skärmplast till den:



Sen åkte jag till västervik och handlade på lager 157 där handlade jag:











Sen åkte vi till riga och där handlade jag:







På flygplatsen köpte jag denna:



Sen hemma så har jag köpt:








Denna köpte jag av min bror som hade köpt den till sin tjej men den var för stor för henne



Allt detta har jag köpt på min lön för denna månad plus att jag köpt buss biljett till västervik och har pengar kvar:D Gillar att jobba men mitt jobb är tråkigt:(

KRAM Jonna

be twisted

Kategori:

Helluuu !
idag har jag lyckats pluggat lite (y), sett några avsnitt av oth, power walkat, läst i min underbara bok, osv.. slappdag helt enkelt.


nu ikväll har be twisted stått för lite underhållning åt mig..



"Var i närbelägna parken och matade getterna. På väg hem plockade jag upp en ölburk. "En krona", tänkte snåla jag! Något fanns i burken. "Cigarrettfimpar"...! Väl hemma sköljde jag ur burken. "Fimparna" visade sig vara 17 st livlösa mördarsniglar som ploppade ut i vasken...Trots munmotmun klarade dom sig inte, så det blev nerspolning på toa ;((("

VEM FAN GÖR MUN-MOT-MUN METODEN PÅ SNIGLAR?! euw...

"Jag och min pojkvän satt och kollade på film, när jag reste mig upp såg jag en röd fläck där jag suttit... Jag började förklara att jag har lite oregelbunden mens och inte riktigt vet när den kommer. Han såg ut som ett frågetecken, och när han kom på vad jag menade pekade han på fläcken och sa "Menar du den här? Jag spillde ju ketchup där igår"  "

"Jag blev påsatt av en fisk.... helt twistat"

"Jag hade sex med min pojkvän en kväll. Efter ett tag så märkte vi båda att kondomen var borta, men vi glömde snabbt av det igen. Vi tänkte att "den ligger nog i sängen någonstans bara". Dagen efter hade jag gympa. Efter lektionen och när jag bytte om kände jag hur något föll ur mig. Yes, det var kondomen som kom ut, UR MIG. Framför allihopa!"


ni hittar fler på www.betwisted.se.
där kan ni även skriva eran egna twistade historia och vinna en årsförbrukning av tamponger & tio biobiljetter..
och nej jag har inte deltagit så ni behöver inte leta efter min historia ;)

puss på er!


btw, jag satt och ändrade så att alla inläggen hamnade i rätt kategori istället för allmänt. så om ni vill läsa om min vardag (självklart vill ni det!) så trycker ni bara på olivia i sidan, och om ni vill läsa om jonnas vardag trycker ni på jonna. enkelt va? och vill ni läsa om båda så trycker ni inte på någon, utan ser antingen i vilken kategori inlägget ligger i eller längst ner på inlägget vem som skrivit det.
vill ni även läsa om oss så trycker ni på bilden på jonna eller bilden på mig i sidan så kommer det upp en presentation av den person vars bild ni tröck på. lätt som en plätt!

/olivia

snart 100 inlägg

Kategori: Jonna

Snart har vi gjort 100 inlägg på mindre än en månad vilket jag tycker är väldigt duktigt gjort av oss eftersom vi båda har haft blogg innan men har slutat blogga ganska snart så jag tycker att detta blivit väldigt lyckat:D
Jonna+Olivia= dreamteam on highdream

KRAM Jonna

Shoppat igen:D

Kategori: Jonna

Efter körlektionen idag så gick jag till ÖB där mamma var, sen åkte vi till maxi för att kolla på present till min lilla kusin som fyllde 6 förra torsdagen. Hittade även ett par skor. HAHA känner att jag måste ta kort på allt jag köpt under den senaste tiden och lägga upp på bloggen för har shoppat sjukt mycket under den senaste tiden. Nu ska jag ta och fota sakerna och sen packa för det hann jag inte innan körlektionen som gick kanon bra:D

KRAM Jonna

dag otto!

Kategori:



/olivia

Snart börjar skolan igen

Kategori: Jonna

Snart är det dags för skolan igen, tänkte därför skriva vad jag ska ha för kurser under hösten och våren:

Jag börjar med hösten.

Matte D 100p år:
Tror det blir en ganska roligt kurs eftersom jag gillar matte:) Hoppas bara på att man får en bra lärare.

Svenska C 50p ht:
Vet inte så mycket om denna kurs så kan inte uttala mig om den än.

Psykologi A 50p ht:
Tror även denna kurs kommer bli ganska rolig, dock tror jag att den kommer vara ganska djup men ändå nyttig för mig

Philosopi A 50p ht:
Ingen anning om denna kurs hoppas den blir rolig iallafall, men det är ju oftast så den blir inte roligare än vad man gör den till.

Spanska steg1 100p år:
Jag har alltid viljat läsa spanska så tror det blir en lyckad kurs.

UF-blocket 400p år:
Får se hur denna går eftersom jag inte har någon uf-grupp än:O

Företagsekonomi B 150p år:
Säger bara det älskar ekonomi kurserna:D

Småföretagande A+B 150 år:
Vet inte så mycket om denna kurs men blir någ rolig eftersom det handlar om ekonomi.

Projektarbete 100p år:
Det är ju själva UF företaget så det beror på vad det blir för grupp man hamnar i:D

Totalt: 450P= 450 timmar

Våren:

Matte D 100p år:
Se ovan

Spanska steg 1 100p år:
Se ovan

UF-blocket 400p år:
Se ovan

Foto A 50p VT:
Älskar att fotografera och vill lära mig mer om det så blir kanon för mig:D

Idrottspsykologi 100p VT:
Bästa kursen för mig då jag blir väldigt nervös på tävlingar och liknande

Totalt: 450p= 450 timmar

Allt som allt läser jag 900p detta år alltså 900timmar. Tycker att min planering blev bra då jag har lika många poäng på båda terminerna.

Nu ska jag ta och ducha och sen drar jag till körskolan för att ha körlektion:D Hörs när jag kommer hem i kväll<3

KRAM Jonna




Städa, plugga och packa

Kategori: Jonna

Det är  vad jag ska hinna göra fram till klockan 5 typ. Så måste sätta igång nu, tyvärr så blir bloggen drabbad men så är det. Hörs i kväll när jag kommit hem från min körlektion.



/jonna

tisdag

Kategori:

Hellå sweethearts !
händer idag då? matteplugget med jonna är stryket från chemat. ska väl sätta mig och plugga lite svenska kanske. fuck, kom på nu att jag måste till skolan någon dag och hämta en bok. Får försöka få med mig jonna att göra det imorgon, pallar inte dra dit själv haha (a) och måste göra det senast imorgon eftersom vi drar till viken på torsdag, och ja va tvungen att hämta boken den här veckan..

sen ska jag försöka orka städa mitt rum idag med, haha. & läsa min oerhört braiga bok - 14 år till salu.

hoppas ni mår bättre än jag idag, 
puss på er!


/olivia



om ni inte läst boken måste ni göra det!

rädsla

Kategori:

Jag har många olika rädslor. Att bli sårad, att oth försvinner, döden, ormar, spindlar, djur över huvudtaget, flygplansljud, eld, skogen, landet, åska. Ja, det finns mycket som skrämmer mig.

Men det finns något som skrämmer mig mer än allt annat, mörker.
Mörkret är min största fiende. Jag skulle göra vad som helst för att det aldrig skulle vara mörkt på jorden. Och jag går bara och väntar på att jag snart ska få en hjärtinfarkt av mörkret. Mörkret ger mig alla negativa känslorna. Om jag ska beskriva mörker så skulle orden bli – rädsla, otryggt, ensamhet, döden.
Ibland undrar jag vad som hänt i mitt liv eller i kanske mitt tidigare liv. Jag menar, varför kombinerar jag mörker med döden? Jag får en känsla av att något hemskt måste hänt i mitt tidigare liv…

Ända gången jag känner mig trygg när det är mörkt är när jag blundar. & jag sover alltid med lampan släckt. Men, jag inbillar mig alltid i huvudet att jag sover med lampan tänd.

Igår när jag var själv tände jag alla lampor här hemma direkt när Jonna hade dragit härifrån. Trots att det var flera timmar kvar tills det ens skulle börja bli lite mörkt. Jag tände alla taklampor, garderobslamporna, sänglampor och fönsterlampor trots att jag inte var i dem rummen. Ifall att taklampan i det rummet skulle gå sönder liksom.
Tidigt i våras hände en grej jag sent glömmer.. Mamma var på möte och jag låg i soffan och kollade på oth. När jag behövde gå på toa kollade jag upp och insåg att de blivit mörkt, och jag hade glömt att tända lamporna… det slutade med att jag la mig ner i soffan och sov istället för att gå på toa. Med dörren olåst dessutom, klarade inte av att gå och låsa den.
När jag är rädd är det ända som funkar för mig att lägga mig ned och sova. Då inbillar jag mig att allt är bra och jag somnar så gott. Jag har nog aldrig haft en mardröm i mitt liv vilket är jävligt skönt.
Sömn är det ända som kan hjälpa min rädsla. Men lite farligt då jag kan sova, men inte låsa dörren när jag är rädd..
Jag kommer aldrig klara av att flytta hemifrån.




Ändå vet jag att ljuset alltid övervinner mörker. Du kan alltid få ljuset att lysa upp i mörkret, men du kan aldrig få mörkret att slockna ljuset..
jag försöker intyga mig själv det varje dag, men ingenting hjälper. Min rädsla fortsätter…




/olivia

pysslingssugen

Kategori:

yes, jag är pysslingssugen.. ville måla men då hade vi ingen målarfärg. då ville jag göra en visionboard som blondinbella nivet, men då hade vi inget lim, -.- men mamma ska fixa lim åt mig en annan dag.

så nu har ja ingenting att göra, är inte ett dugg trött eftersom jag sov i typ 5 timmar på dagen pga fucking mensvärk. har typ överskotts energi och lust att springa eller vad sooom.

imorgon ska jag plugga matte med jonna, taggad? näää. 


nu ska jag leta lite inspiration på höstkläder!
pussselipusss
/olivia

hur coolt?

Kategori:

Äventyrsspråkresan i Ecuador startar med åtta veckors äventyr där ni reser tillsammans i en grupp. Under äventyrsperioden ingår ett par veckor med spanskaundervisning. Därefter har du möjlighet att stanna kvar och volontärarbeta i ytterligare en eller flera månader. Totalt varar resan i minst två och max tre månader.

Resan startar i huvudstaden Quito och fortsätter till regnskogen, över Anderna, genom djungeln, längs stillahavskusten, till inkaruiner och genom naturparker. Därefter börjar volontärarbetet för de som vill.

Exempel på 3 månaders program (åker du kortare tid så avbryter du tidigare): Observera att resans ordning och innehåll kan ändras beroende på årstid, väder, deltagares önskemål etc.

  • Upptäck huvudstaden Quito och besök ekvatorn: Vi börjar vår resa i huvudstaden Quito där vi stiftar bekantskapen med varandra och våra guider. Vi utforskar staden och dess olika områden, som Mariscal med sina barer och caféer, och den historiska gamla delen av Quito som togs upp på UNESCOS världsarvslista 1978. Vi besöker också Mitad del Mundo, ekvatorn, och lär oss om hur den berömda linjen fungerar och hur den mäts. I början av vår vistelse bor vi på vandrarhem. När spanskalektionerna tar vid flyttar du in hos en värdfamilj, det är det bästa sättet att utveckla språket på. Under dagarna har vi lektioner och gör olika utflykter, på kvällarna dansar vi salsa och äter god mat.

  • Spansklektioner i Quito, ridturer och besök i byarna kring Otavalo: Vi utforskar omgivningarna kring Quito, bland annat vandrar vi genom det fantastiska landskapet och tittar på gamla vulkaner. Vi besöker också staden Otavalo, norr om Quito, som är välkänd för sin stora marknad. Vi provar på ridning i de underbart vackra omgivingarna, då även den som aldrig suttit på en häst får lära sig galoppera. Vi besöker byarna runtomkring Otavalo tillsammans med en lokal guide som tar oss med till människors hem och berättar om kulturen här, och vi får se hur de hattar, mattor m.m. som säljs på marknaden tillverkas. En av dagarna besöker vi själva marknaden som börjar redan klockan 4 på morgonen (!) med djurförsäljning. Sista natten i Otavalo bor du i värdfamilj för att få lära dig mer om den lokala kulturen och ecuadorianska traditioner.

  • Äventyr i västra Anderna med mountainbiking från världens högsta vulkan: Veckan börjar med att vi bestiger världens högsta levande vulkan, Cotopaxi (5 897 m.ö.h) och efter att ha beundrat utsikten kastar vi oss ut med mountainbike i flera kilometer. Under de nästföljande dagarna bestiger vi vulkanen Pasochoa, och får kanske syn på en kondor samt besöker det vackra landskapet vid Quilotoa Crater Lake. Vi ger oss ut på en ridtur under vilken du får se Anderna på ett annorlunda vis med hänförande utsikt över vulkanerna. Därefter är det dags för äventyr i djungeln! Vi bor enkelt och har spanskalektioner på morgonen och olika aktiviteter på eftermiddagarna. I slutet av veckan har vi en avskedsfest med lokalbefolkningen.

  • En vecka med äventyr i regnskogen i Tena: Vi reser vidare från Puyo till Tena för ännu en veckas äventyr i djungeln. På floden Napo kör vi forsränning. Vi paddalr kajak och upptäcker de mystiska Jumandi-grottorna. Vi bor på ett trevligt lodge, precis intill floden, där vi kan bada. Vi reser sedan vidare till Banos där vi stannar i 5 dagar.

  • Forsränning och mountainbiking i tropiska Baños:  Vi tillbringar några dagar i Baños, vid foten av vulkanen Tungurahua. Aktiviteterna är t.ex. cykla mountainbike, forsränning och canyoing. På kvällarna finns ledig tid att utforska staden och dess omgivningar. En favorit brukar vara att praktisera våra nyvunna salsakunskaper på en av de många salsabarerna. Vi bor på vandrarhem där lunch och middag lagas av gruppen och vi har ett schema så du vet precis när det är din tur.

  • En vecka på resande fot med djävulståg och mountainbike:  Den här veckan är fullbokad med spännande utflykter. Vi börjar i indianbyn Guamote där vi utforskar den vackra marknaden och tar en cykeltur genom det otroliga landskapet. Vi går upp tidigt på morgonen för att hinna med det berömda tåget Nariz del Diablo (djävulens näsa) där man kan sitta på taket och åka! Vi slutar veckan i Cuenca som är allmänt känd som Ecuadors vackraste stad och vi tar en tur genom det koloniala Cuenca, besöker Inka-ruinerna Inca Pirca och har ledig tid för att koppla av och utforska staden på egen hand.

  • En vecka vid kusten: Vårt nästa stopp blir Guayaquil där vi strosar runt på gatorna och besöker bland annat den mysiga delen Las Peñas. Vi avslutar veckan i staden Montañita, en liten by som är känd för sina fantastiska vågor och sin surfing. Vi slappnar av, festar och njuter av solen och stränderna. Förutom att sola och bada så får du chansen att prova på surfing. De som vill har också chansen att ta ett PADI dykcertifikat för en extra kostnad.

  • Äventyr i Canoa och molnskogen i tropiska Mindo: Från Montañita reser vi vidare längs med kusten och ?la ruta del sol?, till Canoa: en mysig by med en av Ecuadors vackraste stränder, inramad av magnifika klippor. Vi besöker Rio Muchacho Organic Farm, ett jordbruksprojekt där du får lära dig om den lokala utvecklingen. Vi reser till subtropiska byn Mindo där vi provar på Canopy, vilket innebär att vi korsar en djup ravin och skog fastkedjade med en kabel. Läskigt, men otroligt härligt! Vi försöker oss på Tubing, åkandes nerför en flod på en gummiring. Det sista som står på programmet är ett par dagar i Quito där vi kan tvätta, mejla och komma i ordning till volontärarbetet. Vi tar avsked från dem som vi lärt känna och rest runt med i två månader och påbörjar antingen färden hemåt eller mot volontärarbetet.

http://www.blueberrysprak.nu/aeventyr/ecuador/aventyrsresa.asp


Hur coolt verkar inte denna resa att göra efter studenten? Liksom cykla nerför världens högsta vulkan? eller bara softa på stranden en vecka. underbart!

Dyrt, mellan 30-35.000, men såå värt eller?
Jobba något år och sedan typ dra? haha






/olivia

efter studenten

Kategori:

Fick en fråga från en vän idag om jag skulle med och gå bartenderskolan utomlands nästa sommar. Något som jag faktiskt sen tidigare funderat på och som jag tror skulle vara riktigt kul. Däremot så vet jag inte om det skulle passa mig, har sett programmet bartenderskolan och tror aldrig jag skulle klara av trycket. Att plugga både praktiskt och teori i den värmen samtidig som det är så mycket fester och aktiviteter runt omkring. Tror inte det är något för mig. Även om jag egentligen skulle vilja..
Det är ju inte direkt gratis heller… 14900 på grekland eller thailand och då ingår inte resan dit och hem. Men, samtidigt så får du en riktig utbildning på det så frågan är om det egentligen inte är värt pengarna?

Jag vill resa efter studenten. Göra något kul. Vet bara inte vad. Har oerhört svårt för språk vilket gör allting mycket svårare. Funderat på au pair, men du behöver goda kunskaper i engelska då. Får väl försöka plugga upp mycket engelska nu under det sista året.

Hittade annars att man kan dra till london och jobba på t.ex. hm eller zara där. Men även det är sjukt dyrt, 17 000 och då ingår bara resan, inte boende och att dem då fixar ett jobb åt än och två veckors språkutbildning. Fast då jobbar du sen och får lön, så det går nog på ett ut i slutändan.


Däremot att åka som utbytesprogram i kyrkan ”ung i världsvida kyrkan” är gratis, arbetar som volontär och får alla resor betalda, mat, boende, fickpengar, vaccinationer, visum, allt gratis för 3 månader. Dock får man ingen lön för det man gör där nere. Också en grej jag skulle kunna tänka mig faktiskt.


Vad vill ni göra efter studenten?


/olivia

kom precis till jobbet, jobbar till halv 9 typ. men idag är det näst sista passet kram jonna:)

Kategori: Jonna

måndag

Kategori:

Måndag och jag har precis ätit en stor och god frukost. nu tänkte jag ta en powerwalk, men det ser ut som att det ska börja regna haha vill inte vara med om samma sak som igår.. så vi får se hur jag gör. power walk med veronica maggio i öronen är ju inte heeelt fel!

annars ska jag försöka sätta mig & plugga idag.. kul !
imorgon ska jonna hjälpa mig med matte, snäll chey det.





jag saknar dig..
men jag borde inte.
jag försöker inbilla mig att ja inte behöver dig,
men du gör de inte mycket enklare genom att hela tiden höra av dig.
låt mig va...



/olivia

sista sommarlovet..

Kategori:

Sista veckan av mitt sista sommarlov. Det är vad jag har kvar nu.

Tänker tillbaks på sommarloven man hade när man var liten…
Att få sjunga ut skolavslutningssångerna tillsammans med klassen inför föräldrarna. Att gå hem och känna att det är sommarlov, att dagen efter vakna med solen i ögonen och känna att man kan ligga kvar hur länge man vill. Men trots det tar sommarkänslan över och man tar cykeln till kompisen, drar och badar hela dagen, plockar smultron på strån, går ut med grannens hund, leker burken med alla barnen på gården…

Eller när man blev lite större… då sommarkvällarna tog över. Man sov på dagarna och var vaken på kvällarna & nätterna. Var med kompisar och sprang runt och gjorde egentligen ingenting men ändå hade så kul. Stod och hängde utanför donken om kvällarna. Tog kvällsdopp. Festivaler. Gotland. Luleå.

8 veckor varje år.. sakta har dessa tagits ifrån oss. denna sommar har jag jobbat, tänkte jag på förra året att de egentligen va de sista sommarlovet i mitt liv?
i år tänker jag på de mer.. även fast jag knappt haft något sommarlov. men ändå känns det lite som sommarlov. tanken på att de är det sista får mig nästan att fälla en tår. Det känns nästan lite som att sommaren är över. Jag menar, sommaren är ju sommarlov?
i fortsättningen kommer sommaren att vara semester.. men inte lika långt som ett sommarlov… och inte heller någon direkt avslutning, då man känner  - nu är det sommar!

det känns att jag börjar bli vuxen, mina 18 år sätter sina spår.. lite sorgligt.
dags att lämna barndomen, gå in i det sista skolåret & inse att jag är vuxen.



/olivia

när gud delade ut hjärnor satt anna på dass

Kategori:

"när gud delade ut hjärnor satt jag på dass"
- så jävla rätt facebooksgrupp för anna!


jag har alltid varit den där blonda & blåsta tjejen, därför är det så jävla skönt att ja träffat anna nu för helt ärligt, hon är så sjukt mycket blondare än mig. äntligen har även jag någon att skratta åt och inte att alla skrattar åt mig. så jävla skönt, hahah.
problemet är bara att hon är så blyg så det är bara jag & jonna som märker hur korkad hon är xd  

men vi älskar våran underbara anna i alla fall! ♥


/olivia

sådan dotter sådan mor?

Kategori:


Det verkar som att min mor är lite bakis. såhär har hon legat heeeeela dagen sen hon kom hem, typ.
lite sött ändå. funderade ett tag om det inte var jag, är väl typ så jag ser ut på söndagar annars? haha lite kul med ombytta roller tycker ja! ;) 


förövrigt är jag lite sur för att hon har mitt dubbeltecke..
men hon ger väl igen för att ja hade hennes säng inatt. haha.


/olivia

jobbat klart

Kategori: Jonna

Nu har jag jobbat klart för idag. Det var lika segt som vanligt, just nu gillar jag inte mitt jobb men jaja kännar pengar iallafall:D Nu ska jag ta och titta på film sen sova ska upp tidigt i morgon för att åka och släppa ut hästarna på morgonen och sen även rida. I morgon eftermiddag är det jobb igen. Hörs när vi hörs<3

himlen är oskyldigt blå

Kategori:


Såg denna film igår, helt okej.
inte superbra, men inte heller dålig. helt klart sevärd.






Men det jag inte förstår är varför folk kan tycka att denna grabb är snygg?
han är så otroligt töntigt ful.. eller är det bara för att han spelar tönten i alla filmer?
okej, bilden var han rätt okej på.. men ae inte i filmerna. usch & blä.


/olivia

för sanningen är att utan dig är jag ingenting värd

Kategori:

haha, inte meningen att ja ska träna.. började gå till gymet, när jag nästan var i stan ångrade jag mig & kände för att ta en powerwalk istället. gick tillbaka hemmåt, böt skor och lämnade väskan hemma. börjar gå mot vrinnevi och när jag precis kommit dit börjar det spörgna. & det kom verkligen inte lite regn.. 
sprang nerfrån skogen och ställde mig unde taket vid motionthuset, där det stod massa folk. haha. efter ca 25 minuter gav jag upp på att det skulle sluta regna och sprang hemåt. fick mig i alla fall en liten springtur. haha.


nu smsar jonna mig huuuuuur tråkigt hon har på jobbet. men hallå, hon tjänar i alla fall pengar för att bara sitta och kolla på folk och smsa mig hur konstiga vissa människor är. haha. jag vill också jobba & tjäna pengar..
sökte för övrigt 9 jobb idag att kombinera med skolan nu i höst. så nu tycker jag att alla håller tummarna för att jag får något av dem!


usch, såg nu att en kille från nyköping dog för några timmar sedan.. kanske därför det började regna?.

söndag

Kategori:

brukar vanligtvis älska söndagar, men denna söndag hatar jag. tog det ju lugnt hela dagen igår, så kan ju inte göra det idag med. haha. men jag har en hel del saker jag kan & ska fixa.. sen funderar jag på att dra till gymet för att köpa de där gymkortet.. & då även ta en timma där. alltid bäst att träna på söndagar för då är det minst folk. haha alla är väl bakis då typ.
jag hade ganska kul igår i alla fall när jag satt hemma själv helt nykter och skrattade åt alla fyllesms jag fick. haha underhållning på hög nivå.

nu ska jag fixa en del,
ha det bra
pussselipusss

/olivia

regn, regn och åter igen regn

Kategori: Jonna

Fy, vilket skit väder. Hade tänkt rida nu på förrmiddagen men eftersom hästarna är ut utan täcke så går det inte;( Jag som var taggad på att rida ut och galoppera i skogen:D Men får ta det i morgon i stället. Jobbar idag;( Hoppas att det inte är lika segt som det brukar men antagligen är det det. Jobbar i morgon också sen är jag ledig en vecka sen jobbar jag nästa måndag. Vilket troligtvis blir min sista dag på jobbet eftersom skolan börjar sen. Nu ska jag ta och titta på någon bra film och sen byta om för att dra till jobbet. Hörs senare i kväll eller i morgon<3

KRAM Jonna<3

Only you in the world

Kategori: Jonna

Jag hatar denna väntan, väntan på att förlora min absolut bästa vän. Hur lång tid kommer det gå, en månad, ett år eller längre. Har svårt att sätta mål för jag vet inte om jag någonsin kommer hinna uppfylla dem. De mål jag hade har jag lagt på hyllan för länge sedan då jag inte klarar av de. Jag vill bara att det ska bli så bra som möjlig. Vill inte lämna dig men jag vet att jag måste, faan varför är jag inte 159. Vill ha dig kvar resten av livet men pga min fuking jävla längd så kan jag inte det;( Kommer aldrig att sluta tänka på dig. Allt vi gjort alla fajter vi haft. Vill bara att denna väntan ska vara över så att jag kan tänka klart, så jag kan gå här på våran jord utan att tänka på detta varenda dag. Jag vill ingen hällre. Jag vet hur svårt det kommer vara svårt att säga ajö men jag vet att detta någon gång oavsett hur kommer ske alla för eller senare. Det är inget som kommer andras för så ser livet ut. Snälla låt inte min väntan bli allt för lång. Samtidigt sim jag vill hålla kvar vid dig känner jag att jag måste släppa taget någongång. Jag måste gå vidare och lämna detta bakom mig. Men det är så svårt.

Från den dagen du lämnar mig tills den dagen jag lämnar denna jord så kommer jag alltid att minmas dig. För du är den som betyder mest av allt för mig och jag vet inte hur och om jag klarar att säga ajö till dig. Men den dagen den sorgen, nu ska jag ta ara på den tiden vi har kvar med varandra. Men det värsta av allt är att långt där inne så vet jag vad som kommer ske. Det kan ske om en vecka, en månad eller ett år. Men jag vill att du ska veta det att jag älskar dig mer än något annat på denna jord och jag kommer aldrig glöma dig<3

JAG ÄLSKAR DIG NOBLESSE<3






fågelturken

Kategori:




/olivia

1 år sedan

Kategori:

1 år sedan jag såg dig första gången.
6 augusti 2010





vi hade ett par fina månader tillsammans.




/olivia

lördag

Kategori:


Jonna kom förbi en stund så vi käkade brunch, snackade en massa, shopping på hc, beställde bussbiljetterna till västervik, planerade västervik lite & tog en fika. myslördag!

på hc köpte jag en take away kaffe mugg som jag kan ha vatten i men automatiskt ser vuxen ut då alla kommer tro att jag dricker kaffe, hur bra ser inte det ut att gå med på stan eller i skolan? 
sen köpte jag även en tröja.
 
fixade även mitt kort då jag slog koden för många gånger igår & blev skitarg för att det stod att koden var fel. tills jag insåg när jag satt i taxin att det var min internetkod jag slagit, inte kortkoden. smart! men det är fixa nu i alla fall xd

för övrigt hade jag en toppenkväll igår. blev lite fail & inte riktigt som planerat, men vi gjorde kvällen great ändå tkr jag. hade i alla fall skitkul :)

nu har jonna dragit och mamma har dragit till åby så jag ska ha en kväll helt för mig själv. så jävla skönt! evigheter sen jag var själv. ibland är det faktiskt riktigt skönt att vara det. så nu ska jag laga mat och sedan får vi se vart kvällen tar vägen, lite oplanerat sådär. någon bra bok i soffan, några avsnitt av oth eller liknande skulle jag tro. Jonna tyckte jag skulle plugga, får väl se om jag lyssnar på henne. haha.

ha en fin lördag alla,
pusselipuss

/olivia

stallet färdigt

Kategori: Jonna

Nu har jag kommit hem från stallet, red barbacka på banan gick sådär för jag var överallt och ingenstans. Men ponnyn var snäll och fin:D Nu ska jag ta och käka något sen ut och köra lite och sen till olivia:D Hörs senare under dagen:) Förhoppningsvis så ska vi även beställa biljetterna till västerik idag:D

KRAM Jonna

Jobbat

Kategori: Jonna

Nu har jag jobbat färdigt för idag:) I morgon är jag ledig och då blir det att träffa olivia. Tränade som sagt igår och det gick jätte bra hon var super fin nästan hela passet men sen blev jag trött så då gick det sämre. I dag på morgonen så hjälpte jag mamma med att skura hästtransporten så nu är den fin, sen åkte jag till stallet och skrittade på min vackra princessa:D Efetrer det åkte jag till jobbet som var väldigt segt brukar liksom vara mest segt den sista timmen men var väldigt sed de sista två timmatna. Och själv klart när jag ska stäna och slå ut kassan så kommer det en som vill köpa det har liksom inte kommit någon på en halv timme och sen när jag precis har slagit ut kassan så kommer det en till som vill köpa. Gick iallafall snabbt att göra iordning efter eftersom jag fixat det mesta innan, nu ska jag ta och titta på någon film och sen sova för ska släppa ut pollarna i morgon och rida, men vi hörs i morgonXD

PS. Kanju säga att olivia har världens tur för om inte jag hade sagt till henne att vi skulle till min kusin i lördags så hade hon inte träffat min andra kusin och då hade hon fått vänta länge tills hon skulle fått sina OTH avsnitt med svensk text så känner mig en anning grym;D OCh hoppas olivia är tacksam över att jag har en så snäll kusi:D DS.


Kram Jonna

drömyrke

Kategori:

Mitt drömyrke är att åka runt i världen och teståka alla karuseller. Bli dem första som åker dem och sedan betygsätta dem och skriva om dem.
Hur underbart skulle inte det vara? Jag älskar att åka karuseller!

Kingda Ka.jpg


Världens högsta och snabbast berg- och dalbana i USA. någon vacker dag ska jag åka den!



Det var det sista ni hörde från mig ikväll,
nu drar jag mig ut dit där jag trivs som bäst - vi ses i dimman!


/olivia

lyckligast!

Kategori:

bara för att jag snart har de nya avsnitten av oth med svensk text (a) :D

/olivia

fredag

Kategori:

fredagsmys? njaa, får se vad kvällen har att bjuda på. blir nog att dra & träffa josse och några i folkparken senare, och efter det kanske en liten sån där spontan utgång. vi får se!

idag har jag i alla fall pysslat lite här hemma, umgåts lite med morbror och varit hundvakt åt världens sötaste hund !
ställde klockan tidigt imorse för att jag skulle ut och sola, men var det någon sol eller? nae -.-



igår när ja kom hem från jonna var jag bara hemma. skulle träffat elin men den tjejen var magsjuk, stackarn! ♥

min morbror vet verkligen hur man gör mig glad, jag var dötrött igår & på dåligt humör osv & vad gjorde världens bästa morbror då? jo gick och köpte choklad åt mig ! bäst. ♥

nu ska jag göra championsoppa, typ världens godaste mat! bara ätit det en gång tidigare & det är redan min nya favoriträtt typ. haha.

aya, hörs senare
pussselispuss

/olivia




älskar dig min fina vän! ♥

dagens skapande

Kategori:






före





efter



/olivia

<3

Kategori: musik



/olivia

ändrade planer

Kategori: Jonna

Blev lite ändrade planer för dagen. Jag och Olivia bestämde att hon skulle komma hit i stället så att vi kunde bada. Nu sitter vi i mitt rum och bloggar lite. 


Hade ingen bra bild på oss två, men det får vi fixa i västervik:) Det var typ as länge sedan vi bestämde att vi skulle åka dit och nu är det bara en vecka till vi drar dit. Det kommer bli sjukt najs. Hoppas att det är fint väder så att olivia kan bada dock har hon lovat att hon ska bada en gång oavsett väder så vi får hoppas på att hon håller de löftet:D

KRAM Jonna

torsdag

Kategori:

Hej sweethearts!
nu har Thunis dragit hem och jag själv håller på och fixar mig. Ska snart bege mig ut mot landet - åby ! där ska jag sola sönder & kanske bada i jonnas pool.

sen i eftermiddag/kväll blir det picknick med elin ! mys :) 
& så kommer mamma & morbror hem ikväll. då ska vi äta räkmackor! (a)


Jag vill plocka blåbär... eller jag vill inte plocka men jag vill äta blåbär men jag & jonna skulle göra det idag men jag orkar inte när det är så varmt.. :( 
får försöka ta med mig morbror ikväll, haha


nu måste jag käka någon och sen dra!
ha det fint,
pusselipusss !

/olivia

God morgon:)

Kategori: Jonna

Nu har jag vaknat och ska ta och fixa i ordning mig för att sedan dra till olivia dock ska jag kolla om hon är vaken än så att jag inte kommer till henne och hon ligger och sover XD. Men ikväll blir det iallafall träning med princessan har inte ridit henne på 11 dagar så vi får se hur det går;) Nu måste jag ta och fixa mig hörs senare under dagen eller i kväll:D

KRAM Jonna

öland

Kategori:



"alltså, heter de verkligen ölandsbron, heter de inte typ öresundsbron?" - thunis





thunis: "ååh vilka söta chimpanser. eller vad äre för apa?"




olivia: "eh, asso det är en krambjörn..."







utöver det som visas på bilderna blev det en hel del karuseller, badning & solning.
& att skämma ut oss lite, men sånt hör ju till.


nu ikväll skulle vi göra mat men det orkade vi inte så blev att köpa chokladpudding & sätta oss framför tv'n med varsitt tecke & kolla på lost. men efter att vi båda nästan somnat bestämde vi oss för att gå och sova. att gå upp klockan 5 är ingen höjdare!


puss & godnatt
/olivia

Nu är jag hemma:D

Kategori: Jonna

Nu är jag hemma från riga:) Det har varit sjukt najs, har shoppat, gått, ätit god mat och bara njutigt:) Det har som sagt varit super härligt. Orkar dock inte skriva så mycket nu, men bloggar mer i morgon:) Tänk i morgon är det bara en vecka kvar tills jag och olivia drar till västervik sen så kommer anna och min kusin och hans kompisar ner på fredagen:) det kommer bli så sjukt najs:) Hörs i morgon eller i kväll puss puss

KRAM Jonna

Presentation av Olivia Nilsson

Kategori:

Hej! Olivia Nilsson var mitt namn. 18 år är min ålder & jag lever mitt liv i Sveriges hjärta - Norrköping! mitt liv går just nu ut på att leva livet när jag är ung & plugga mycket för att bli något i framtiden. Eller jag försöker plugga mycket i alla fall ;)
Älskar mitt liv och människorna omkring mig, och som min kära vän anna brukar säga "mitt liv är egentligen inget märkvärdigt men jag skulle inte byta bort det mot något i världen!"
Dock skulle jag möjligtvis byta bort mitt liv mot Brooks liv i one tree hill ;)
Jag är ett stort fan av oth och skulle aldrig klara mig utan den serien. Det ända som får mig att må bra typ, är jag på dåligt humör, låt mig se ett avsnitt av oth och jag är glad igen. är jag arg, irriterad eller ledsen är det bara oth som kan lugna ner mig.
Vad mer kan man säga om mig? har ett förjävla morgonhumör, så kan ju säga att irritera mig på morgonen sker på egen risk !
Är kristen av mig och i kyrkan trivs jag som bäst.

Är syskonlös men min mor är ju som en syster till mig. Folk brukar fråga om hon är min storasyster så ;)
 
nu är jag idélös, ingen aning om vad jag mer kan skriva om mig. men jag hittade en lista men fråor som jag kan svara på. och är det något mer sen som ni vill veta om mig så är det bara att ni frågar vettni. pusselipuss!

hej, uppge din ålder

: tja, 18!
vad åt du till frukost? majsbröd med korv på!
hur spenderar du sommaren? jobbar för fullt på vardagarna & lever livet på helgerna!
när fick du senast en komplimang? idag av mamma ♥
när gjorde du senast bort dig? en halvtimme sen typ
schysst film du sett nyligen? oth!
har du använt någon hårprodukt idag? schampoooo
hur många speglar finns i ditt rum? en
var är du nu? i min sköna säng.  
har du bråkat med någon idag? bråk är överskattat så nej.
saknar du någon nu? ja.
vad köpte du senast? kläder !
när var du i en affär senast? igår.  
tycker du om dina grannar? aldrig träffat dem. eller en har ja träffat, han skrämde mig & jonna, -.-
vad har du för framtidsplaner? flytta te new york!
när gjorde du senast något riktigt dumt? för några helger sen.
vad drack du senast? fanta!
sämsta färg? gul=ful!
har du en hårborste i din väska? ja.
vill du ha barn? inte än på ett tag iaf, men sen vill jag adoptera en från afrika & korea!
hur skulle din bästa vän beskriva dig med ett ord? bäst såklart!
vilken färg har du på dina underkläder nu? svart & svart.
längtar du till din nästa födelsedag? inget ja tänkt på.
brukar folk säga att du ser äldre ut än du är? haha tvärtom!
har du rakat dina ben någon gång? jo men visst!
vilka språk kan du prata? svenska !
är du sugen på något nu? pomme & beanässås..
vilken är din favoritkaka? drömmar!
när fikade du senast? några helger sen med elin & kristofer.
vilken stad är din mamma från ursprungligen? oskarshamn
hur många hål har du i öronen? två
vem pratade du med senast? mamma ♥
vad pratade ni om? att ja va hungrig.
vad gör du just nu? skriver den här listan & lyssnar på musik  
är du blyg? ibland, ibland inte.
roligaste resa? gotland 07 eller luleå 2010 tror ja.
vilken tid gick du upp idag? nio.
när kräktes du senast? förra sommaren.. haha glömmer aldrig den sjuka kvällen!
vad lyssnar du på just nu? hearts in the air
har du sovit i din egen säng i natt? yes
har någon annan sovit i din säng inatt? inte va ja vet så de hoppas ja inte !
har din pappa glasögon? nope
har din mamma glasögon? yesyes
har du glasögon? yes, men mest linser.
vad sa du allra senast, till vem & varför? sa till mamma att hon började bli tjock & va tvungen att banta !  
har du sagt "jag älskar dig" till någon idag? yes, mamma.
är du homosexuell? nej
kyss på första dejten? beror på.  
vad tycker du är äckligt? falukorv!
vad såg du senast på tv? svinalängorna
vem ringde dig senast? sofeja
vem ringde du senast? anna
tycker du att det är jobbigt att ringa till någon du inte känner så väl? aa
har du köpt någonting idag? nae
vad tycker du om sex före äktenskapet? inget man ska ha! vänta tills du gifter dig förfan! ;)  
tycker bäst om varm eller kall oboy? varm!
favoritfik? espresso house !
kändis du är lik? följer inte kändisar så vet faktiskt inte, följer bara mitt liv & människorna runt mig ;)
berätta om ditt bästa sommarlov? detta & 07!
beskriv din säng? skön..
kan du någon bön? bön är en del av livet så klart jag kan det.. ♥


Här har vi även en låt som beskriver mitt liv ganska bra:

frilla.se

Kategori:


1.



2.




3.




4.




5.





6.


Vill klippa mig. men vet inte hur. det ända jag vet är att jag inte ska klippa det så kort som jag gjorde sist, haha fyfan. nu ska jag spara till långt hår! men behöver klippa upp det lite.
 
Vilken frisyr tycker ni är finast?

Jag tycker 3an är jäkligt fin plus väldigt enkel att hålla fin sen. lockigt är alltid jobbigt att få snyggt. plus att den inte har någon lugg så du kan sätta upp håret utan problem.
tror det blir någon i den stilen,
eller vad tkr ni? :)

/olivia

tisdag

Kategori:

Godmorgon sweethearts!
idag ska jag plugga, städa mitt rum & sen ikväll kommer thunis hit. Fast då ska vi bara sova, för imorgon ska vi upp skiiiiittidigt. drar ju till öland :)

igår hade jag kvalitetstid med mamma. hade lite att ta igen efter 6 veckor borta från staden & henne. så blev en runda på stan där jag inte fick köpa något, men kunde inte låta bli att få med mig en klänning, 2 tröjor, 2 bh & några trosor. men om man tänker efter så var det faktiskt värt, jag menar jag fick allt det för 411 kr. hur bra? men nu har jag köpförbud på kläder. tills att jag får mitt första studiebidrag i slutet av september. fuck mig om jag inte håller det.

efter stan blev det att träffa mammas new boyfriend. körde minigolf och jag ledde mer än halva spelet ! (a) sen beställde jag & mamma pizza och såg på oc, tills vi båda deckade i soffan haha.

ganska bra dag tycker ja!

nu har jag ätit upp min frukost så nu ska jag hoppa in i duschen,
hörs senare !
pusselipussss


/olivia