Jag är en 19-årig tjej från Åby som ligger cirka en mil utanför Norrköping. Bor sedan slutet på augusti i Örebro där jag studera statistik vid Örebro Universitet. På bloggen får ni följa min vardag som student i en ny stad.

På väg till skolan

Kategori: Jonna

Som vanligt så hinner jag inte med att blogga:P det är mycket som ska hinnas med nu, men det börjar lugna ner sig lite nu:) denna vecka kommer bestå av massvis av saker, plugg, student/bal fix, bal, stall m.m. Nu kommer snart bussen så vi hörs senare:)

Fryser

Kategori: Jonna

Sitter i kön till puls, bara 1 timme och 10 minuter kvar till de öppnar portarna till modevisningen, suttit här i cirka 1 timme nu:) ni kör vi tjejer:)

Körskolan

Kategori: Jonna

Sitter på körskolan och väntar på att min lektion ska börja. Hann inte med att blogga i går:/ hinner nog inte mer än några få mobil inlägg, ska nämligen försöka hinna med dubbel körlektion, en lektion i skolan, åka till stallet samt gå 2,5km, fixa stallet+ promenad med ponnyn, gå tillbaka till bussen ta bussen till stan, fixa lite saker på stan, till skolan fixa skoluppgift, sen äta, fixa mig och sen puls

Finaste ponnyn på träningen film kommer i morgon

Kategori: Jonna

Foto: Hanna Bäckstedt


110cm




haha min blick: 100cm




105cm

Ont i magen, tandläkaren och hoppträning

Kategori: Jonna

Sitter på bussen mot stan och tandläkaren, har haft ont i magen hela dagen så valde vara hemma från skolan, i kväll blir det hoppträning på bästa, mamma ska förhoppningsvis filma så kommer nog film i morgon för i kväll blir det matte D plugg, NP i morgon:( för övrigt så gillas vädret starkt:)

Ont i skallen:(

Kategori: Jonna

Blixtar och dunder, gör att jag har ont i huvudet i dag:( kämpade mig till skolan iaf, måste hålla ut i det sista nu:P inte mycket kvar nu, 2 veckor och 4 skoldagar kvar om man räknar med i dag till betygen ska sättas:) Nu ska jag gå till kafét och köpa något att äta, sen ska jag ta och planera veckan:) ha det så hörs vi:)

Bio med bästa Elin i kväll

Kategori: Jonna

Blir att gå på bio med elin i kväll, ska bli sjukt kul länge sen jag var på bio nu:)

utveckling

Kategori: Jonna


4/8 2011




15/4 2012

Bästa ponnyn<3

Kategori: Jonna

Varit i vingåker med Mia och noblesse idag. I första klassen fick dem ett stopp på sista, riktigt typiskt. I andra klassen fick dem ett litet pet, synd för en så bra runda men vi är nöjda ändå och det hon rev var en väldigt kort sväng så hon han inte få upp sina ben.

Men sjukt trevlig tävlingsplats, var inte många starter så vi var klara 11 men var kvar till 12, verkade vara roliga banor att rida:) Rekomenderar verkligen denna tävlingsplats:)



Ingen tid

Kategori: Jonna

Har då sjukt mycket som ska jag ska hinna med i vardagen så blir att lägga bloggandet lite på sidan och ta det när jag hinner. Sitter just nu i skolan 30 minuter innan jag börjar har redan suttit i en kvart, ska ner till tandläkaren sen vid 10 sen ska jag och Olivia så i skolan och försöka sälja slut på vår produkt, utförsäljning nu för endast 99kr blir nyckelhittaren din:)

Sen i kväll blir det tacomiddag med klassen, åker dock hem tidigt då jag ska gå upp halv 6 för att åka till stallet sen mot Vingåker och hjälpa Mia på tävling:)

Nu måste jag plugga vidare, hörs kanske senare under dagen:)

GRATTIS GUMMAN

Kategori: Jonna

Du är verkligen värt det efter allt slit grattis till körkortet Anna:)<3

Stockholm

Kategori: Jonna

Hade en jätte kul helg i stockholm trots allergisk reaktion. Nu ska jag dra mig mot skolan, skriver mer i kväll:)

världens vackraste<3

Kategori: Jonna

Längtar till den 12 juli

Kategori: Jonna

Gud vad jag längtar till den 12 juli, då får jag nämligen reda på vart jag preliminärt hamnar i höst. Hoppas verkligen att det blit linnéuniversitetet i växjö. Känns både bra och dåligt med flytt till ny stad och så. Det som känns jobbigt är att lämna alla mina nära och kära. Att flytta helt själv till en helt ny stad som jag nog knappt varit i, en stad man inte känner till för 5 öre, en stad där du inte känner något. Men jag käner ändå att jag är redo nu, jag behöver detta. Jag behöver bli mer självständig och stå på egna ben.

För ett år sen så skulle jag absolut plugga på linköpings universitet, jag ville abslolut inte flytta. Jag skulle plugga direkt och bo kvar hemma och sen börja jobba sen skulle jag flytta. Jag var absolut inte redo för att flytta. Men när jag sen insåg att jag näst intill var tvungen att flytta så blev jag mer mogen och vågar därför ta steget att flytta. Nu känns det som om jag inte flyttar så kommer jag få panik eftersom jag har insett att jag nästan var tvungen.

Men så har det varit flera gånger för mig, ta till exempel storhäst. Innan jag red min tränares storhäst så var jag absolut inte redo för att gå upp på storhäst, men sen efter jag känt att jag klarade av det så känns det som om det inte är några problem. Så om jag ska vara ärlig så vill jag näst intill inget heller än att ha storhäst nu. Fast vill ju inte skiljas från min underbara princessa:/  Storhäst får det bli sen när jag är klar med plugget och har jobbat så jag har råd:P

Saknar dig<3

Kategori: Jonna










Att blogga

Kategori: Jonna

Har börjat fundera lite på varför jag egentligen bloggar. Jag har inte massa läsare varje dag utan snittar 6 läsare om dagen, får nästan aldrig några kommentarer utan får kanske 3 i månaden.  Så jag har absolut ingen stor blogg, men vill jag ha det egentligen? Är min dröm egentligen att få en stor blogg med massa läsare varje dag eller är det mer att ha ett ställe att skriva av mig när jag behöver fast jag bara har ett par få läsare?

Jag har kommit fram till att visst skulle det vara kul att ha en stor blogg med massa läsare, sponsorer och grejer. Men den största anledningen att jag bloggar är att jag vill ha någonstans att skriva av mig.  Att blogga för mig är något mer än bara dela med mig av min vardag. Det är nämligen en plats för mig att rehabilitera det som hänt, lära mig att gå vidare och bara rensa tankarna.

Sen så kan jag helt ärligt säga att jag faktiskt inte har länkat min blogg någon gång mer än när jag kommenterat lite bloggar, dock så gör jag inte det så ofta. Men när jag väl kommenterar så tycker jag att jag ska kommentera med namn och även blogg.

Så i fortsättningen så kommer jag att blogga som jag gjort nu, sen i höst så kommer jag kanske att länka min blogg på facebook eller något liknande. Anledningen till att jag kanske väljer att länka då är att då känner jag att det blir lite kontakt med mina vänner i Norrköping om jag flyttar till någon annan stad.

Detta är lite av mina tankar om att driva en blogg. Jag känner att det är viktigare att trivas och tycka det är roligt att blogga än att ha en flera tusen läsare och känna sig tvingad att blogga 24/7.

 

HA DET BRA KRAMIIIS<3

Stockholm :)

Kategori: Jonna

Sitter hos kusinen i Stockholm, ska snart äta mat sen får vi se vad som händer:)

färdig packat

Kategori: Jonna

Så nu är allt packat, imorgon åker jag :) Blev en dag tidigare än planerat men det är bara kul, får se om jag åker hem på lördag eller söndag. Det är sånt som märks:P Har iaf bokat biljett nu, köpte sista minuten så blev sjuk mycket billigare, vilket är bra:) Fick sitta vid fönstret vilket också gilas starkt. Nu ska jag fortsätta göra tidsinställda samt plugga, åker till skogslotten en stund i morgon, får se om jag ska jobba eller inte:) Ha det så bra så hörs vi senare:)

regn, regn och åter igen regn

Kategori: Jonna

Sitter i mitt rum och pluggar, ska snart ta och packa, fixa lite tidsinställda och sen blir det att städa rummet.

Ha det så bra så hörs vi:)

Gårdagens dressyrträning

Kategori: Jonna

I början av träningen så kom jag inte ner tillräkligt i sadeln vilket gjorde att jag flaxade väldigt mycket. Men efter en stund så kom jag ner i sadeln och då blev hon jätte fin så fick rida igenom LA:3 programet och jag säger bara gud vilka fina skänkelvikningar och längningar hon gjorde. Det svåra var att få henne bra i den förvända galoppen i bågarna men vi har precis börjat samt att göra halt från galopp. Men det gick riktigt bra fast vi travade några steg innan halten men det tycket sophie var bra då det är bättre att vi gör en bra halt än att vi slitter och drar mot varandra och gör halt från galopp direkt. Jag är super nöjd iaf:)

Gud vad jag har ont i halsen

Kategori: Jonna

Hostar som bara den så därför har jag as ont i halsen:( Sitter och pluggar så har inte tid med bloggen men vi hörs senare:)

Skola och frukost nummer 2

Kategori: Jonna

Fixar tidsinställda till helgen

Kategori: Jonna

Då jag inte kommer kunna blogga så mycket under helgen så sitter jag och gör lite tidsinställda. Kommer komma upp 2 eller 3 långa inlägg och 2 eller 3 lite kortare. Nu ska jag börja på inlägg 2. Ha det så bra så länge;)

Kvar att göra i skolan innan studenten

Kategori: Jonna

Vecka 19

9/5 Redovisning steg 9 spanska

Vecka 20

15/5 Prov UF

16/5 eller 23/5 Redovisning steg 10 spanska

Vecka 21

23/5 Bokföring+ årsredovisning (första utkastet)

24/5 Matematik Nationellt prov

25/5 Uppdrag idrottspsykologi

Vecka 22

28/5 Slutprov UF

28/5 Inlämning Foto A

30/5 Slutlig inlämning av årsredovisning

31/5 Avregistrera företaget
 
1/6 inlämning protokoll, från idé till slutprodukt

Vecka 23

4/6 Bolagsstämma

Detta ska hinnas med innan studenten, ganska mycket men visa saker är inte så stora medans andra är sjukt stora

 

7 Maj 2012

Kategori: Jonna

Dagen började med att jag nästan missade bussen:P Men hann med den och möte elin där, hade väldigt trevligt:) Sen hade jag foto i skolan, sen gick jag och Olivia och sola:) Sjukt skönt, sen var det UF och sen var jag tvungen att¨åka hem för att byta om och sen dra till stallet. Red först ut en sväng sen red jag en sjukt vild ponny<3 Sen kom pappa och hämta mig så jag körde hem gick sjukt bra:)

Nu sitter jag och ser på tv, men ska snart sova så god natt alla blogg läsare<3

Stallet klart:)

Kategori: Jonna

Sitter och väntar på att pappa kommer och hämtar mig. Känner att jag inte borde ha ridit i dag för att jag mår sämre igen:( men i morgon är det dressyr träning:) ha det så bra så hörs vi:)

Tränar

Kategori: Jonna

Veckan som kommer

Kategori: Jonna

Tänkte ta och berätta lite om hur min vecka kommer se ut. Blir nog en rolig vecka med mycket olika aktiviteter både på fritiden och i skolan:)

Måndag: skola mellan 8.10 och 15.30, sitter kvar och pluggar till 16.45 för att sen dra till mammas jobb sen blir det stallet medans mamma är på möte. Tänkte rida lite på banan för att känna på henne till på tisdag. Efter jag varit i stallet så är det tänkt att jag ska börja gå mot skogslotten för att möta mamma där. Sen hem och plugga samt se på tv.

Tisdag: Skola mellan 8.10 och 12.25, sen körlektion 13-15.10, sen dressyrträning och plugg på kvällen. Är för övrigt dress up dag i skolan då:)

Onsdag: Skola mellan 8.10 och 16.30, men körlektion 13.00-13.40, sen blir det eventuellt stallet eller något. Efter det blir det plugg. Är för övrigt dress down dag i skolan då :)

Torsdag: Skolan mellan 11.00-12.10, sen körlektion 13.00-15.10?, sen blir det eventuellt stallet eller något. Efter det blir det plugg.

Fredag: Skola mellan ?- ? Har faktiskt ingen anning då det är temadag då. Sen ska jag se om jag hinner med stallet innan jag ska ta tåget till min kusin i stockholm:)

Lördag: stockholm

Söndag: Stockholm eller jobba på skogslottens majpokalen

En helt sjukt underbar känsla

Kategori: Jonna

Kommer hem från jobbet, går direkt in på facebook och ser att bästa skogslotten har gått vidare till Lag sm i hoppning på ponny. Kan inte säga att jag är stolt skogslottare:D

På väg mot jobbet

Kategori: Jonna

Sitter just nu på bussen på väg till jobbet. Orkade inte blogga i går för var helt slut när jag kom hem från stallet. Red iaf en sväng barbacka i ridhuset, ponnyn var riktigt fin:) sen var det 60 års kalas för de tre 20-åringarna:) blev tårta till oss och morötter till dem:) nu är jag snart framme hörs senare:)

God natt

Kategori: Jonna

Nu går jag och lägger mig så jag orkar upp i morgon. God natt<3

hatar att vara förkyld

Kategori: Jonna

Sitter i mitt rum och ser på grease, är jätte täppt och snorig:( Men får hoppas på att jag är bättre i morgon för då blir det först jobb 11.45 till 16.30 sen stallet och rida fina ponnyn, sen blir det 60 års kalas för de tre 20 åringarna i stallet:) Nu ska jag fortsätta se på grease så hörs vi i morgon eller senare:)

Väntar på bussen

Kategori: Jonna

Sitter och väntar på bussen till stan. Ska till tandläkaren för 4:e gången denna vecka:P tänk om jag skulle få en tia varje gång jag var hos tandläkaren, vad mycket tior jag hade haft nu;P är för övrigt jätte förkyld:( ska ringa till vårdcentralen någon dag för är typ jämt förkyld:( nu kommer snart bussen, så vi hörs när vi hörs:)

gårdagens hoppträning och dagens dressyrträning

Kategori: Jonna

Hoppträningen:



Började hoppa fram i trav (först sen galopp) på hinder nummer 4, hon kändes pigg och fräsch. Sen hoppade vi hinder nummer 8 i galopp även har var hon väldigt fin, hoppade sedan några olika linjer som hon var fin. Sen på hinder nummer 7 fick jag ett stopp, vet inte riktigt varför men men. När vi hade hoppat alla linjer så skulle vi hoppa bana. då väckte jag henne inte tillräkligt så fick ett stopp på nummer 2, började om fick ett stopp på hinder 10 och 11 men tror jag och noblesse var lite trötta båda två då. Men jag är nöjd överlag över hoppträningen:)

Gammal bild:




Dressyrträningen:



Har känt att hon varit lite seg de senast dagarna, men det visade sig att det bara var min känsla. I dag var hon riktigt fin är as nöjd:) Red först lite serpentin bågar, minska och korta galoppen, ökningar i trav och galopp. Sen så red vi samma övning som förra gången men denna gång la vi även till att jag skulle galoppera in över medellinjen rida tre steg sen skritt, sen skulle jag skritta så långt så att hon gick fram och var ställd åt rätt håll. Funkade jätte bra. Sen avslutade vi med lite ökningar i trav och galopp samt lite början på bakdelsvändningar:) Är som sagt jätte nöjd med dagens träning:)

Bild från cr-dressyren:



Nu ska jag se på tv, hörs<3

Snart dags att dra in till stan och sen stallet

Kategori: Jonna

Tog bussen hem efter körlektionen som för övrigt gick jätte bra:) Ska snart ta och äta något för att sen ta bussen till stan för att byta där och sen vidare till stallet:) Kommer inte på något mer att säga nu men ví hörs senare:)

dags för skolan

Kategori: Jonna

Nu ska jag fixa mig lite sen dra mig mot bussen och sen skolan. Efter skolan så ska jag vidare mot körskolan och körlektion. Sen ska jag dra mig till stallet för dressyrträning:) Skriver om träningen både i går och idag när jag kommer hem från dagens dressyrträning:) Ha det bra så hörs vi senare:)<3

Ont i munnen:(

Kategori: Jonna

Efter en mycket lyckad hoppträning, trots några stopp så är jag sjukt nöjd:) Men har dock as ont i munnen nu:(

Nu ska jag se på tv, så bloggar mer i morgon om träningen både i dag och i morgon:)<3

Världens vackraste❤

Kategori: Jonna

Älskade ponny bus❤ kommer sakna dig så sjukt mycket om jag flyttar😢💓

2/3

Kategori: Jonna

Nu sitter jag och väntar på nästa besök. Tandställningen är nu borta för gått hoppa jag:) känslan är sjukt härlig, slippa känna de små metall bitarna som skaver mot kinderna:P nu blir det Dags för steg 1 i fixet av framtänderna:) hörs senare<3

Dags för besök 1/3

Kategori: Jonna

Dagen kommer att bestå av 3 tandläkarbesök. Nu ska jag först ta ut tandställningen för andra gången:P sen ska jag börja fixa mina framtänder. Får hoppas att det blir bra:) nu ska jag strax in så vi hörs senare:)<3

4 timmar i solen

Kategori: Jonna

Har tillbringat dagen i solen. Låg och läste men blev trött så somnade så nu har jag bränt mig på ryggen:/ Förhoppningsvis så blir det bra väder någon mer dag så jag kan sola framsidan lite till:) Nu ska jag ta och se på tv, sen plugga lite. I morgon blir det ingen skola för ska till tandläkaren tre gånger. Sen på kvällen blir det hoppträning eller dressyrträning. Vet inte hur det blir, sånt som märks.

rekomendation från mig

Kategori: Jonna

Efter att ha haft en sjuk trevlig men kallkväll i folkparken och sen på cromwell så hamnade jag hemma hos min kusin. Där somnade jag på en två sitts soffa. Att vara över 170 och sova på en två sitts soffa är definitivt inget jag rekomenderar. I dag vaknade jag med ont i ryggen, fotlederna och handlederna.  Vaknade vid 9 så tog kvart i 10 bussen hem. Nu ska jag äta frulle, hörs senare under dagen:)<3