Jag är en 19-årig tjej från Åby som ligger cirka en mil utanför Norrköping. Bor sedan slutet på augusti i Örebro där jag studera statistik vid Örebro Universitet. På bloggen får ni följa min vardag som student i en ny stad.

Lyxig fredagsmiddag?

Kategori:

Sorry för dålig uppdatering:/

Kategori:

Sitter i den ny städade lägenheten, och bloggar från mobilen. Har inte fått igång internet på datorn så får göra ett inlägg från mobilen, vilket i nuläget är både dator och tv. Men fick samtal från ett transport bolag att min dator har kommit så den är i Norrköping nu:) förhoppningsvis så kommer jag kunna få igång internet på den så då blir det mer bloggning, eller det beror lite på hur mycket det blir att göra i skolan och med nollningen.

Nollningen är för övrigt riktigt kul, i onsdags så var det först introduktion på skolan, sen träffa faddergruppen för att göra någon gissnings lek, sen hem och äta, byta om och fixa sig. Efter det gå cirka 3,2km till stan för att gå på förfest hos en av faddrarna. Efter förfesten drog vi till strömpis och festade ända till de stängde vid 2 :) sen gick jag hem med några i från min Nollegrupp som bor ungefär där jag bor.

I går var det först tipspromenad på eftermiddagen efter det blev det hm en snabbis med en ut Nollegruppen för att hitta något att ha på sig till kvällens Pride fest sen förfest med grupp 1 ( jag tillhör grupp 5) sen till kårhuset för Pride fest.

Dessa två dagar har varit underbara i kväll är det Färgfest på kårhuset. I morgon åker jag hem och jobbar 19:15-00:00 sen på söndag åker jag till Örebro på eftermiddagen :) ha det bra så hörs vi när vi hörs:)

trött

Kategori: Jonna

är väldigt trötti kroppen efter dagens jobb. För övrigt så har jag med 99% säkerhet fått tag på en övernattningslägenhet i örebro:) ska ringa om det i morgon, om det blir den lägenheten så kommer jag åka till örebro redan på tisdag, eftersom jag annars var tvungen att ta 5 i 5 tåget från norrköping på onsdag morgon. sen kommer jag troligtvis vara kvar i örebro iaf till lördag beror på om jag får ledigt eller ej, om jag inte får ledigt åker jag tillbaka söndag eftermiddag annars är jag kvar. men ni får ha det så bra så hörs vi :)

enkel men nöjd

Kategori: Jonna

Nu känner jag mig nöjd med designen, är en väldigt enkel design men vill inte ha massa små plotter på den så är riktigt nöjd, nu ska jag snart gå och byta om sen blir det stallet och träning :)

fortsätter med bloggen nu

Kategori: Jonna

varning

Kategori: Jonna

bloggen håller på att fixas så den kommer se lite konstig ut ett tag fram över

känslan att vara ledig är underbar

Kategori: Jonna

Sitter i sängen i mitt rum och ser på tv, samtidigt som jag bloggar lite. Som sagt så var det i söndags som mitt "sommarlov" började. Alla klagar på att de har kort sommarlov jag har cirka 6 dagar:O Jaja,har tjänat pengar iaf. Nu ska jag ta och söka lägenhet i Örebro, sen ska jag dra mig till stallet, ikväll blir det möte i stallet och sen ska jag söka CSN och fortsätta söka lägenhet m.m. Ha det bra så hörs vi

Cromwell

Kategori:

Sitter på cromwell med bästa Elin, kör en sista utgång innan hon drar till Kalmar och jag till Örebro. Har nämligen inte berättat att jag kommer flytta till Örebro för jag har nämligen kommit in på statistikprogramet där:) så nu måste jag bara hitta en lägenhet men är bostadsgaranti så kommer nog gå bra:) nu ska jag vara lite social med Elin så vi hörs senare, typ i morgon eller nått, ha det så hörs vi <3

en dag kvar sen är jag ledig en dag

Kategori: Jonna

Som rubriken lyder så jobbar jag bara i morgon sen är jag ledig en dag i af :) jobbar riktigt kort pass i morgon 11-14 :P Onödigt men men jag får betalt iaf :) Efter jobbet ska jag till stallet för att sen åka med ponny busen till veterinären för vaccination, sen på kvällen runt9-10 beger jag mig in mot staden för mys med Olivia. Torsdag blir en riktig slapp dag, med stallet och sen rix fm festival med Anna på kvällen, mys.
 
Fredag börjar jag halv 5 och jobbar till kvart över 9, får se om jag går på marknaden innan jag börjar jobba, beror på om elin orkar upp ;) Lördag är det jobb som gäller igen kort pass även då 11:30-15:30 sen på kvällen blir det utgång med Elin :) Efter det börjar min 6 dagars ledighet :) Nu ska jag fixa lite saker här hemma sen skajag slappa framför TV:n och datorn resten av kvällen <3 Ha det såhörs vi <3

känner att tårarna snart börjar rinna

Kategori: Jonna

För några dagar sedan så fick jag reda på att min vän som jag känt längst av alla kommer flytta om snart ett vecka. Även fast vi haft våra motgångar, gånger då vi började växa ifrån varandra. Så kom vi tillbaka till varandra, nu sitter jag här med tårarna i ögonen. Jag kan inte förstå att det är sant, att hon om lite mer än en vecka är  269 km i från mig, en vän som i dag bara är 1,5 km. Kan knappt förstå att jag för ett år sedan satt hör och kände mig så extremt sviken av just denna person.  Ärligt talat så vet jag inte hur jag ska bli av med denna smärta, smärtan av att ens längst kända vän snart inte finns nära mig som hon gjorde förut. Jag kommer sakna dig så himla mycket <3

Rast

Kategori:

Sitter och äter lite mat på jobbet, stänger ju som sagt i dag, så ikväll ska jag köra järnet :) ha det så hörs

ny dator beställd och saknad vän

Kategori: Jonna

Beställde nyss en dator, fick bli en mac pro 13,6 tum. :D är så glad, kommer om cirka en vecka eller två :D
 
En tråkig sak är att min underbara vän elin flyttar till kalmar omtvå veckor :( kommer sakna henne sjukt mycket <3
 
Bild från 2005 <3
 

från norr till söder, från öst till väst, från civilekonom till statistiker

Kategori: Jonna

Som jag närdei inlägget innan såhar jag inte kommit in på någon utbildning till hösten vilket gör mig grymt stressad, för jag vill verkligen plugga och jag har panik över att jag inte har något att plugga till hösten. Allt började med att jag ville plugga i luleå tills slut insåg jag det är förlångt, nummer 1 tar för lång tid med tåg, nummer 2 flygg är för dyrt samt att jag inte klarar av att flyga, nummer 3 det är för kallt. Sen blev det linnéuniversitetet i kalmer eller växjö, som jag hoppades att jag skulle komma in på, men med högt sök tryck och inte alls för bra betyg blev jag inte antagen ( än sålänge), när jag inte komm in någon stans så sökte jag fler utbildningar, så nu förgår så sökte jag till statistikerprogramet i örebro, staden som jag verkligen inte ville plugga i eftersom jag är så harig av mig när det  är mörkt ute och den staden gör det inte bättre då det varit ganskamycket våldtäkter där. Men jag får bita ihop för jag måste verkligen plugga, men som sagt så vet jag inte omjag kommer in. Min reservplan blir att plugga till högskoleprovet så jag får bra på det och sen söka nästa år,men jag vet i dags läget inte hur jag kommer klara att inte plugga.
 
 

måste lära mig säga nej

Kategori: Jonna

Har kommit fram till att jag har extremt svårt att säga nej,på sms går det bra men face to face liksom så går det inte.  Kan jag inte så är det en annan femma för då måste jag ju säga nej, men kan jag men egentligen inte vill så säger jag ja ändå. Som idag såfårjag hoppa in och jobba ett stängningspass från halv 4 till cirka kvart i 1, vad tänker jag med jag börjar liksom kvart i 12 i morgon ( skulle börjat 11 men de var snälla och flytta på det) Denna sommar såhar jag varit total ledig tre dagar från både jobb och häst, de jag har hunnit medäratt vara i ullared en gång, stockholm en gång, sen lite shopping rundor med elin. Har liksom inte hunnit med något mer pga. jobb.Och det får jag skylla mig själv på, som tur är har jag ju än så länge inte kommit in pånågot universitet för hade jag gjort det linköping så hade jag inte haft något ledigt innan jag börjar eftersom den börjar den 20:e. Förutom de 9 dagarna i juli och de 7 i augusti. Som dessutom ligger väldigt utspritt på max två dagar. Men men som sagt klarar inte av att säga nej. Men jag måste verkligen försöka för kommer gå in i vägen så det smäller om det om jag inte börjar säga nej. Ha det bra så hörs vi <3