Jag är en 19-årig tjej från Åby som ligger cirka en mil utanför Norrköping. Bor sedan slutet på augusti i Örebro där jag studera statistik vid Örebro Universitet. På bloggen får ni följa min vardag som student i en ny stad.

Skolan

Kategori: Jonna

Sitter i skolan och har precis avslutat
min fotolektion:D var riktigt kul i dag fick ett par riktigt bra bilder på lektionen, de kommer självklart upp på bloggen när jag har tid:) nu ska jag till Ica för att köpa frukost är as hungrig.

Reklam i filmen

Kategori: Jonna

Ostbågar, cola, ananas, isglass och Wallander:) underbar avslutning på helgen:)

Balklänning beställd:D

Kategori: Jonna

Nu är balklänningen beställd, ett steg närmare studenten:D Nu ska jag kolla på wallander:) bloggar mer sen

till skolan

Kategori: Jonna

med massa hostmedicin, nässpray och nässdukar drar jag mig mot skolan, Sluat halv 5 i dag, först 25 minuter basgrupp sen 35 minuters lunch sen 3 timmar och 45 minuters idrottspsykologi eller 3 timmar och 15 minuter idrottspsykologi beror på om vi ska vara i idrottshuset eller inte för då får vi bara vara där till 4, ska dock inte vara med om vi har idrott för hostar snart upp mina lungor eller det känns så i alla fall. Nu måste jag fixa mig sen dra mig till bussen, efter skolan lir det direkt stallet:) Ha det, btw kanske gör något litet inlägg från mobilen senare under dagen:P

Glömde säga

Kategori: Jonna

Glömde säga att mina underbara vänner hämtade mina student saker åt mig i går när jag var sjuk:D blev lite dålig mobilbild på mössan men tar nya någon dag:)!

Sjuk

Kategori: Jonna

Har varit sjuk sen i tisdags, hade nästan ingen röst i tisdags sen i går hade jag feber, ont i huvudet, ont i halsen, hosta, riniga ögon och snuva så var hemma från skolan både i dag och i går, mår lite bättre nu men hostar som en tock och snorar som bara den:( Får se om jag går till skolan i morgon, beror på hur jag mår. Som grädden på moset fick jag kasta mig till stallet i går för Noblesse blev dålig, hon har varit lös i magen sen i måndags, men sen i går var hon jätte hängig och åt inget så veterinären fick komma ut, Hon fick lite mediciner, den ena skahon äta i 4 dagar 2 gånger om dagen och den andra ska hon ha tills burken tar slut. Problemet är bara det att hon vägrar äta någon av dem så i dag fick jag typ stå med betfor och rivna morötter och äpplen och mata henne, och sen fick jag ge henne de andra som hon ska he i 4 dagar utblandat med vatten i en spruta i munnen, det gick bättre men inte helt hundra. Nu ska jag ta och sova så hörs vi i morgon:)

kom hem sent i går

Kategori: Jonna

Blev lite spontan dressyrträning i går eftersom jag inte kan träna i morgon eller på torsdag, träningen gick jätte bra men hon var lite tjafsig för vänsterskänkeln i början men det lossnade sen:) Är för övrigt förskyld, har ont i huvudet, näsan rinner och halsen värker. Hoppas det blir bättre snart

får panik av mig själv

Kategori: Jonna

Hinner inte blogga har för mycket att göra, så tar blogg paus fram till på måndag

Dålig uppdatering igen

Kategori: Jonna

Hinner inte blogga, har för mycket med de nya kurserna och så nu, men det ska bli ändring på allt nu. Både skolan, bloggen, stallet och allt annat. Blir att planera allt nu, använda loggboken till hundra procent och följa min planering, inte skuta upp allt hela tiden. Kommer gå lättare nu då jag börjar bli mitt vanliga jag igen och jag har lagt gammalt skit bakom mig och blickar framåt, vilket faktiskt var ett av mina nyårslöften:) just nu sitter jag och pluggar matte, har matte snart, enda lektionen jag har i dag. Så sjukt ovärt, men var i skolan halv 10 för var hos tandläkaren för att fixa ny skena, sen ska jag få en annan tråd där nere på tänderna för den har som jag hade har lossnat 2 gånger sen december, nu ska jag fortsätta med matten, i kväll blir det dressyrträning, bloggar efter den så hörs i kväll:P

Totalt usel uppdatering

Kategori: Jonna

Gud vad jag har varit dålig på att blogga de senaste dagarna. Men har verkligen inte haft tid, tänkte ta och berätta vad jag gjort under dagarna:)

Fredag: först var jag i skolan, sen gick jag upp på stan för att köpa en hairdonut:) sen hem för att byta om, packa, dammsuga rummet, gå ut med hunden och hinna till bussen på 40 minuter och det tar cirka 10 minuter till bussen, när jag kom till bussen så var den försenad men en i stallet åkte förbi så jag åkte med henne i stället:) sen så gick jag på promenad i 20 minuter med ponnyn, åkte sedan hem och var hemma tjugo över 4, hoppade in i duschen, tog på mig och satte upp håret. Sen springa ner till folketshus, allt detta på 25 minuter:O förstår inte hur jag hann.

I alla fall så åkte jag och elle till Emilia och sminkade oss där sen, spårvagnen till Hugo för att träffa de andra tjejerna, började med mat och massa prat och skratt, sen gick vi en trappa ner och spelade bowling, hihi fick personbästa på tre serier:D sen fick jag inte va kvar där inne längre eftersom det är 21 så drog till Anna och fixade sminket sen tog vi cyklarna ner till puls, men var sjukt lite folk så vi drog hem vid 1 och åt Kladdkaka och spelade yatsy:) sen sov jag där:)

Lördag: dagen började med att vakna vid 9 sen vid 10 så tog jag bussen till jobbet, dock började jag inte förrän halv 12 så gick runt på maxi ett tag, hittade en as snygg tröja som jag troligtvis ska köpa:) sen jobb till 16 hade möte med chefen också, man har det när man jobbat i en månad har dock jobbat två men jobbade ju nästan inget i november så, men det gick bra i alla fall, sen åkte jag med mamma hem. När jag kom hem så duschade jag, byte om, sminka mig och åt, sen vid 7 så drog jag in till stan för att träffa Olivia:), vi drog upp till Kulturhuset och livekarusellen, men vi tyckte det var tråkigt och kristofer skulle inte spela förrän om typ 2 timmar så vi drog till Max, tog en glass och en lyxmosse, sen upp till Kulturhuset igen för att titta på kristofer, gick bra för honom så nu håller vi tummarna på att han går vidare:) sen drog jag hem och sov.

Söndag: vaknade vid halv 10, gick upp, åt frulle och fixade mig, började sedan jobba kvart i 12, var relativt lugnt under dagen så gick lära mig lite nytt:) sen drog jag hem och tittade på tv och åt, somnade vid typ 9 för var as trött:P

Måndag: vart tidig morgon då jag började 8:10 men åkte med mamma, så behövde inte hå upp lika tidigt, började med foto i dag, kommer nog bli as kul:D sen hade jag uf i tre timmar:P drog sedan ner till körskolan för att köra, gick as bra:) åkte sedan till stallet och borstade och myste med ponnyn<3

I dag: började skolan 8:10, hade spanska, basgrupp, uf och sen slutade jag vid halv 1 drog hem och städade och plugga, nu ska jag ta och se på tv, ha det så bra så hörs vi i morgon:)

Sitter i skolan

Kategori: Jonna

Sitter i skolan och väntar på att min basgrupp ska börja. Slutar 12:10 så då ska jag äta lunch med Olivia:) sen hem och byta om för att åka till stallet:) ska nog skritt jobba lite i dag och om det går så blir det trav och galopp också:) Sen efter stallet blir det snabbt hem och duscha och byta om, för att sen åka in till stan för bowling och god mat med mina jordgubbskollegor:) Sen efter det ska jag till Anna och vända typ för sen drar vi ner till puls och dansar all night long:D

Sen i morgon så blir det jobb 11:15-16:00, men nu börjar jag snart så vi hörs kanske i kväll:)

God natt

Kategori: Jonna

Förlåt för kass uppdatering, lovar att blogga mer i morgon<3

städa, sen stan och fotboll med anna

Kategori: Jonna

måste plocka lite i mitt rum sen ska jag in till stan och träffa bästa anna<3

God morgon

Kategori: Jonna

Nu är hästarna utsläppta och jag har precis kommit till körskolan, nu dags för körlektion sen skolan till 2 och tandläkaren vid 20 över vid 3 skola till 4 igen:/

Time To Sleep

Kategori: Jonna

Nu ligger jag i sängen och ska snart sova, fixade ju stallet lite snabbt, sen jobbade jag med uf, efter det såg jag på tv. I morgon åker jag hemifrån vid halv 7 och kommer hem runt halv 6:( kill me:( bäst att sova för klockan står på 05:45:( god natt mina älskade blogg läsare<3

Resecentrum

Kategori: Jonna

Sitter och väntar på min buss, den går om 8 minuter så det är najs. Ska hem och plugga lite uf och sen när pappa kommer så ska vi till stallet, rider som sagt inte i dag så sen ska jag hem och se på tv, blogga och sen sova skulle jag tro, har ut i morgon och sen körlektion vid 8 vilket innebär att vi måste åka från stallet senast halv 8 och då måste vi vara i stallet absolut senast kvart i 7, så måste åka halv hemifrån. Gå upp vid kvart i 6 typ.

Är halv nöjd med mitt schema, har några sjukt jobbiga dagar och visa as softa. Slänger in schemat här i kväll eller nått skulle jag tro:)

Nu måste jag dra för bussen kom och jag mår illa om jag inte tittar på vägen när jag åker buss.

Jag känner mig sjukt duktig för jag har gjort 2 långa inlägg i dag:P

Men ni får ha det så bra så hörs vi i kväll:)

God morgon

Kategori: Jonna

Sitter på körskolan och väntar på min körlektion som är mellan 10:35 och 12:00, har suttit och skrivit lite prov vilket går as bra, får godkänt varje gång:) hoppas att det hår lika bra på lektionen, vill verkligen bli klar med körkortet nu, för det tar så sjukt mycket tid av min plugg och vänner tid, sen så hade jag kunnat jobba mer. Men men snart är det mitt förhoppningsvis:)

Efter körlektionen ska man upp till skolan och plugga matte för hela slanten sen vid halv 3 har man matte prov, kommer typ dö för var as svårt förra gången men nu borde det gå:/ efter matte provet blir det fort hem och sen stallet. Rider inte i dag för hon gick hela förra veckan och sen går det bara skritta nu och det hinner dessutom bli väldigt mörkt innan jag kommer till stallet och då vill jag inte rida ut själv.

Veckans schema ser ut så här:

Måndag: körlektion, matteprov, stallet noblesse vilar.

Tisdag: ut, körlektion, skolan, tandläkaren, Mia har noblesse, uf-jobb

Onsdag: möte med chefen, gyma, skolan, Mia hopptränar

Torsdag: skolan med matteprov, dressyrträning

Fredag: skolan, ev. Stallet och skritta noblesse, bowling och mat med jordgubbskollegerna

Lördag: jobb

Söndag: jobb

Så nu börjar min lektion snart så måste sluta bloggar mer i kväll, ha det<3

Söndag

Kategori: Jonna

Levande ljus, en kopp citron te och matteplugg det är vad min söndagskväll har att erbjuda.

3. FAVORITBILD På DIN HÄST/PONNY.

Kategori: Jonna

Varför?

Kategori: Jonna

Något som jag inte förstår mig på är varför det ska gå som bäst när man ändå inte får tävla mer. Allt har bara lossnat för mig i både hoppningen och dressyren, Känner mig as taggad för att tävla nu men nae det blir inget. Visst kan jag mäta upp henne till storhäst men känner att jag inte har någon chans att lyckas där, för i dressyren är det så sjukt mycket större konkurrans och domarna är hårdare. Jag har i och för sig större chans än andra då jag harett halvblod, men eftersom jag inte kan få fram hennes underbara gång så tycker jag att det är onödigt. Så som sagt jag har inget val längre, jag kan inte tävla om jag vill utan jag får inte. Det kan vara på grund av att jag inte får tävla mer som det går så bra, jag behöver inte känna pressen att om det börjar gå bra så frågar alla bara om jag inte ska ta och tävla. Jag saknar att tävla sjukt mycket, men jag tror att det bästa för mig är att jag inte gör det för det gör mig att må sjukt dåligt, för det går så bra på träningar men sen är jag så nervös på tävlingar och då går det inte bra på tävlingar, Vilket gör att jag mår dåligt och då går det dåligt på träningarna också. Så det bästa för mig är att inte tävla. Vadtror ni varför går det som bäst när man inte får tävla?

2. BILD PÅ DIG SJÄLV.

Kategori: Jonna

1. BILD PÅ DIG OCH DIN HÄST/PONNY.

Kategori:

är med och tävlar va med du också

Kategori: Jonna

klicka är för att vara med: http://dressyrmupparna.se/tavling-med-fina-priser/18457#comments

Väntar på olivia:)

Kategori:

Står utanför espresso och väntar på min underbara vän Olivia:) har as ont i höften och händerna för halka på väg till bussen i dag:( toppade mobilen då också men hade tur så skärmen gick inte sönder i alla fall:) ha i alla fall en bra dag så hörs vi lite senare:) <3

Love Jonna <3

gör en sån här

Kategori: Jonna

1. BILD PÅ DIG OCH DIN HÄST/PONNY. 2. BILD PÅ DIG SJÄLV. 3. FAVORITBILD På DIN HÄST/PONNY. 4. EN BILD PÅ DIN HÄST/PONNY. 5. EN HOPPBILD. 6. BILD/FILM FRÅN ÅRETS BÄSTA TÄVLING. 7. VALFRI BILD PÅ DIG OCH DIN HÄST/PONNY. 8. EN OVISAD BILD. 9. EN FILM FRÅN EN LD. 10. EN FILM FRÅN EN LC. 11. EN FILM FRÅN EN LB. 12. EN FILM FRÅN EN LA. 13. BILD NÄR DU RIDER EN ANNANS HÄST. 14. BILD PÅ DIN TÄVLINGS OUTFIT. 15. BILD PÅ ALLA DINA ROSETTER/PRISER.