Jag är en 19-årig tjej från Åby som ligger cirka en mil utanför Norrköping. Bor sedan slutet på augusti i Örebro där jag studera statistik vid Örebro Universitet. På bloggen får ni följa min vardag som student i en ny stad.

beslutångest

Kategori: Jonna

vilket ska man välja?? 

Snart föreläsning

Kategori:

Sitter på universitetet och väntar på att föreläsningen ska börja. Sen blir det snabbt hem och plugga stenhårt idag igen. Nu börjar jag så vi hörs senare eller något. <3

lektion, tentaplugg, faddermöte, mejlande

Kategori: Jonna

Nu är man hemma efter en lång dag i skolan, kom till skolan 20 i 10, satte mig och läse en stund. Sen vid kvart över 10 blev det lektion, gick dock efter halv lektionen då föreläsaren är så sjukt jobbig. Tycker inte man borde vara lärare om man blir arg om någon ställer en fråga eller säger att han har fel ( tydligen så kan han enligt sig själv inte ha fel för då kommer han med undanflykter så som att det var med flit och liknade) sen så pratar han en blandning mellan grekiska, svenska och engelska. Så är sjukt svårt att höra vad han säger, så man orkar bara lysna på honom i typ 45 min sen orkar man inte mer. Men iaf tillbaka till dagen, sen satt jag med Jenny och plugga till halv 4 ungefär sen satt vi och prata lite om allt och inget. Vid 4 var det fadder möte inför vårens nollning, varade typ en halv timme, sen åkte jag hem och mejlade lite om bostäder till bland annat kyrkan och op så får se. Hoppas på att få via kyrkan för då kan jag ha mina köpoäng hos öbo kvar sen så ligger det relativt nära och är egna lägenheter med kokvrå och sovalko. Nu ska jag ta och äta men vi hörs nog i morgon om jag inte fasnar i pluggandet för länge. Ha det så hörs vi <3

saknar dig <3

Kategori: Jonna

ett år av sorg och saknad, tror fortfarande inte det är sant :,( <3

Facebook statusar om att det snöar

Kategori: Jonna

Hela dagen i dag har det rullat in statusar om att det snöar i norrköping. Det räker nu, vi vet att det snöar, alla behöver inte skriva det. Dock så kom det en klockren status från en i min nollegrupp som skrev: I örebro snöar det inte. HAHA klockren :)
 
Nu ska jag plugga vidare, var bara tvungen att skriva av mig lite :P

shopping ullared

Kategori: Jonna

här är det mesta som jag köpte i ullared. Allt utom godis, den julklappen jag köpte och ansiksmaskerna för de är kvar i norpan, sen glömde jag fota halsduken :P
 

i örebro igen

Kategori: Jonna

nu är jag tillbaka i örebro, med ett stort hål i plånboken. Haha skoja bara blev inte så jätte farligt faktiskt. köpte massor med underkläder, två tjocktröjor, ett linne, sminkborttagningslappar, godis, ansiktsmasker, väggcitat, en julklapp, nagelsax sen fick jag lakan av mamma :) Tänkte ta bild på det jag har med mig till örebro lite senare men nu måste jag gå till affären för att handla lite mat. Ha det bra så hörs vi när vi hörs :)

På jobbet

Kategori:

Sitter på jobbet efter att ha ätit min lunch, har 10 min kvar på rasten, har än så länge bara stått i köket i 40 min då jag hade medarbetarsamtal i 40 min, har värsta träningsvärken sen i går då jag red min stjärna för andra gången på två månader. Sen var det först gången jag red dressyr på dessa månader så träningsvärken var ett faktum i dag:) men det är verkligen värt det:)

Efter jobbet blir det att hoppa in i bilen för att åka till Ullared:) nu börjar jag snart så vi hörs när vi hörs :)

på måndag börjar steget mot en bra kondition

Kategori: Jonna

ska börja konditionsträna på måndag, hittade detta träningsprogram som jag tror kommer passa mig :)

 

Träningprogram för nybörjare

Vecka 1 - 4

Måndag 
Promenad 30-45 minuter
Välj en relativt platt sträcka och pendla gärna med böjda armar. Det sätter igång överkroppen och höjer energiförbrukningen.

Tisdag
Vila

Onsdag
Lätt styrketräning 45 minuter
Ta antingen hjälp av en tränare eller sätt ihop ditt eget hemmaprogram. Träna kroppens stora muskelgrupper, med fokus på mage och rygg (ger kroppen stabilitet och minskar risken för ryggproblem). Kör varje övning tills du är trött men inte utmattad.

Torsdag
Promenad 30-45 minuter

Fredag
Vila

Lördag
Promenad 60-90 minuter

Söndag
Vila

 

Vecka 5 - 12

Måndag
Snabb promenad/lätt jogging 30-45 minuter
Välj en kuperad sträcka för promenaden. Vill du börja springa, växla gradvis över från snabbpromenad (t ex 2 minuter promenad, 2 minuter jogging osv)

Tisdag
Styrketräning 60 minuter
Öka antalet övningar och ta i så att du blir utmattad i slutet av varje övning. Det är då kroppen bygger sig starkare.

Onsdag
Vila

Torsdag
Snabb promenad/ lätt jogging 30-45 minuter

Fredag
Vila

Lördag
Långpromenad 90 minuter (vid viktminskning). Om du vill gå ned i vikt är träningspassets längd avgörande. Ju längre du håller på vid en viss belastning, desto fler kalorier förbränns.

Söndag
Vila

veckan

Kategori: Jonna

Idag har varit en skapligt lugn dag, vaknade vid halv 8. Åt frukost, gick till skolan, slutade 40 min tidigare. Åkte sedan hem och lagade köttfärssås och pasta samt soppa. Sen så åt jag lite mat, sen blev det lite tv tittande. Vid 4 åkte jag in till stan för fika med en kompis. Sen åkte jag hem och åt igen. 
 
Veckan som kommer ser ut så här ungefär:
 
Onsdag: Ledig men ska till skolan för plugg mellan 10 och 15, sen ska jag 16:30 åka och kolla på en lägenhet. Får se vad det är för någon, ligger dock ganska långt bort från universitetet men får som sagt se. Sen vet jag inte vad som händer, pratas om utgång men får se vad som händer.
 
Torsdag: lite plugg på förmiddagen, sen skola 15-17, sen har jag ingen anning om vad som händer.
 
Fredag: Skola, sen tåget till norrköping.
 
Lördag: Jobb 10:45-16:00
 
Söndag: Jobb 11:00-17:00, sen åker bilen mot ullared :)
 
Skriver även måndag: Ullared hela dagen :)
 
Nu blir det tv tittande så vi hörs i morgon <3

sjukt kul och trevlig helg

Kategori: Jonna

Helgen började med fotboll på ivy med några av grabbarna från nollegruppen. Sen drog jag, Adam, Jimmy och Jörgen till Strömpis för lite party, doch var vi inte där så länge eftersom några ville att vi skulle gå till Noice, väl där så kom dem inte in så vi var bara där en stund. Så jag tog bussen hem vid 12 ungefär.

I går så hade en av mina faddrar inflyttningsfest, var ganska så mycket folk. Men var riktigt trevligt och roligt. Sen vid ungefär 11 så drog jag och några till in till stan för att käka på mcdonalds tog sedan bussen hem vid 20 över 12.

Dagen har varit lugn, har varit mest filmtittande på datorn och sen handlande av lite mat.

I morgon är det skola igen. Sista föreläsningen på denna del i kursen, är ledig onsdag men ska nog till skolan för att plugga lite med Alexander och Jenny. På fredag åker jag hem till norrköping, stannar där till på tisdag eftersom jag, mamma, lena och mia åker till ullared efter att jag slutat jobbet på söndag och sover där till på måndag. Då blir det shopping. Nu ska jag se på mer film så vi hörs i morgon <3

Plugg, plugg, plugg

Kategori:

Läser, skriver och räknar så att hjärnan och pennan glöder. Hörs i morgon

skulle aldrig skrivit det

Kategori: Jonna

Skulle aldrig skrivit att jag var på väg att bli frisk, för i dag mår jag sämre igen. Men denna gång så är det ögonen och näsan som rinner :( Jaja vad är en bal på slottet. Vill dock börja träna nu, orkar inte med denna skit längre, nej nu ska vi tänka positivt. Inga negativa tankar här inte. Ha det bra så hörs vi när vi hörs <3
 
 
 
Min söta goseponny som tycker jag är elak som ska fota när hon vill ha moroten som är i min hand, tror hon vill äta upp mobilen också för den ser ju så god ut ;)

snart frisk

Kategori: Jonna

känner mig friskare och friskare för varje dag som går, snart är jag nog tillräckligt för att börja träna. Börjar nog redan i morgon med lite powerwalk, så får jag se hur det går. Nu ska jag se på tv på datorn som vanligt :) ha det bra så hörs vi <3

De nya skorna

Kategori:

Tåget

Kategori:

Sitter på tåget mot Katrineholm där jag ska byta tåg till Hallsberg sen vidare till Örebro från Hallsberg.

Denna vecka bjuder på plugg som vanligt sen så måste jag hitta något att ha på mig på lördag då jag ska på inflyttningsfest hos bea :) hoppas på en trevlig kväll då.

Sen är det stort fokus på att bli frisk, det är absolut prio nr. 1 ;)

Orkade för övrigt inte blogga i går för når jag kom hem så var jag as trött. Jobbade dessutom över i 20 minuter typ då vi missat att jag slutat:P men men extra pengar gör ju inte så mycket :)

Iaf så får ni ha det så bra så hörs vi när vi hörs :)

Dags för lite jobb

Kategori: Jonna

Snart ska jag ta och åka till jobbet. Slutar 4 i dag men åker till Örebro i morgon på morgonen. Kollade lite på hur tågen och gick och vad det kostade. Visade sig att det nästan var 80 kr skillnad på att åka i dag som i morgon, så valde därför att  åka i morgon. Gårdagen gick bra på jobbet, stod på den andra sidan i köket och gjorde de friterade och kyckling menyerna, stod där till 3 iaf sen så stod jag i beställningen fram till 4:) Kom hem vid halv 5. Åt mat, hjälpte Louice med matten, sen gick jag och la mig vid 11 ungefär. Nu måste jag dra till jobbet men vi hörs senare i kväll eller något.

Norrköping

Kategori:

Skönt att vara hemma i Norrköping och inte göra någonting typ. Eller var på vårdcentralen vid 2. De lyssnade på mina lungor, kollade i öronen och halsen. Sen tog de ett halsprov, sen var det bara att vänta 5-10min, eller?? Blev 40 min då läkaren glömde bort mig. Hade iaf ingen halsfluss, skönt. Var något virus av något slag samt en stor vaxpropp i ena örat. Men fick iaf hostmedicin X2 för hostan. Kommer troligtvis hosta och ha ont i halsen en vecka till. Kul, Nae inte direkt. Men men sånt är livet. Nu ska jag sova för i morgon ska jag till jobbet och jobba 10:45-16. Ha det bra så hörs vi :)

Klar med duggan nu, packa, äta, tåget sen Norrköping :)

Kategori:

Är klar med en dugga som inte alls gick bra hoppas att jag får med mig någon poäng iaf. Jaja spelar ju inte så stor roll om jag får poäng eller inte eftersom det bara var en övning. Nu ska jag packa sen äta något innan jag tar tåget till Norrköping :)

Hej hej

Kategori:

Blev ingen mer bloggning i går. Hade mycket att plugga eftersom jag har övningstenta i morgon. Dock var jag så trött efter skolan eftersom jag sjuk så somnade vid 2 och sov typ 2 timmar sen blev det lite plugg efter det. Gick och la mig vid halv 9 typ med ont i halsen, huvudvärk m.m. Kände mig allmänt slut i kroppen. Somnade runt 9 och sov till typ 8.

Idag var det först föreläsning sen plugg med Jenny och sen lunch med Evelina, Calle och Erik. Åkte sedan till stan för att köpa en termometer. Men de hade ingen där, men köpte en på ett annat ställe, men när jag kom hem så fungerade den inte :(:(

I morgon så är det dags för dugga sen om jag hinner med 16:15 tåget så åker jag hem annars åker jag tidigt på fredag morgon.

Nu ska jag plugga lite till sen sova. Vi hörs i morgon <3

Fortfarande ont i halsen

Kategori:

Sitter i skolan och väntar på att min lektion ska börja. Har för övrigt fortfarande väldigt ont i halsen men blir bättre för varje dag som går

tillbaka i Örebro

Kategori: Jonna

Har haft en trevlig helg i Norrköping, var skönt att inte behöva stå i ett varmt kök denna helg iaf. I lördags så åkte jag till Skogslotten vid halv 8 åkte där i från vid 2 ungefär, då hade jag varit lite prisutdelare, banpersonal m.m Sen åkte jag och mamma direkt till stallet och sen vidare till dressyrtävlingen. Alltså det är sjukt hur duktig tränare jag har och för att inte tala om hennes 5 åring.
Var hemma runt halv 6 någon gång.

I går åkte jag till skogslotten vid halv 8 igen, satt i domartornet och hade hand om tidtagningen, var lite krångel med det men löste sig till slut. Sen vid halv 1 var tävlingarna slut och då åkte jag och mamma hem och byte om samt packade sen in till stan där jag köpte skal och skärmplast till iphonen (som kom i fredags, 4 veckors leverans tid?? tror inte det va, 1 vecka:D), köpte även ett par skor, eller mamma köpte dem men jag ska betala dem senare. Sen åt jag mamma och pappa på någon thai restaurang, var riktigt gått, åkte sedan ner till resecentrum för att sedan åka till örebro.

Har för övrigt as ont i halsen samt att jag gjort något med min ljumske så där har jag också ont. Men men får försöka kurera mig med halstabletter, panodil, näsdukar och vila. Nu ska jag dra till universitetet för lite plugg och sen föreläsning :)