Jag är en 19-årig tjej från Åby som ligger cirka en mil utanför Norrköping. Bor sedan slutet på augusti i Örebro där jag studera statistik vid Örebro Universitet. På bloggen får ni följa min vardag som student i en ny stad.

rädsla

Kategori:

Jag har många olika rädslor. Att bli sårad, att oth försvinner, döden, ormar, spindlar, djur över huvudtaget, flygplansljud, eld, skogen, landet, åska. Ja, det finns mycket som skrämmer mig.

Men det finns något som skrämmer mig mer än allt annat, mörker.
Mörkret är min största fiende. Jag skulle göra vad som helst för att det aldrig skulle vara mörkt på jorden. Och jag går bara och väntar på att jag snart ska få en hjärtinfarkt av mörkret. Mörkret ger mig alla negativa känslorna. Om jag ska beskriva mörker så skulle orden bli – rädsla, otryggt, ensamhet, döden.
Ibland undrar jag vad som hänt i mitt liv eller i kanske mitt tidigare liv. Jag menar, varför kombinerar jag mörker med döden? Jag får en känsla av att något hemskt måste hänt i mitt tidigare liv…

Ända gången jag känner mig trygg när det är mörkt är när jag blundar. & jag sover alltid med lampan släckt. Men, jag inbillar mig alltid i huvudet att jag sover med lampan tänd.

Igår när jag var själv tände jag alla lampor här hemma direkt när Jonna hade dragit härifrån. Trots att det var flera timmar kvar tills det ens skulle börja bli lite mörkt. Jag tände alla taklampor, garderobslamporna, sänglampor och fönsterlampor trots att jag inte var i dem rummen. Ifall att taklampan i det rummet skulle gå sönder liksom.
Tidigt i våras hände en grej jag sent glömmer.. Mamma var på möte och jag låg i soffan och kollade på oth. När jag behövde gå på toa kollade jag upp och insåg att de blivit mörkt, och jag hade glömt att tända lamporna… det slutade med att jag la mig ner i soffan och sov istället för att gå på toa. Med dörren olåst dessutom, klarade inte av att gå och låsa den.
När jag är rädd är det ända som funkar för mig att lägga mig ned och sova. Då inbillar jag mig att allt är bra och jag somnar så gott. Jag har nog aldrig haft en mardröm i mitt liv vilket är jävligt skönt.
Sömn är det ända som kan hjälpa min rädsla. Men lite farligt då jag kan sova, men inte låsa dörren när jag är rädd..
Jag kommer aldrig klara av att flytta hemifrån.




Ändå vet jag att ljuset alltid övervinner mörker. Du kan alltid få ljuset att lysa upp i mörkret, men du kan aldrig få mörkret att slockna ljuset..
jag försöker intyga mig själv det varje dag, men ingenting hjälper. Min rädsla fortsätter…




/olivia

Kommentarer


Kommentera inlägget här: