Jag är en 19-årig tjej från Åby som ligger cirka en mil utanför Norrköping. Bor sedan slutet på augusti i Örebro där jag studera statistik vid Örebro Universitet. På bloggen får ni följa min vardag som student i en ny stad.

Gott Nytt År

Kategori: Jonna

Shopping från 23/12-29/12

Kategori: Jonna

Det jag shoppat den senaste veckan dock inte det jag shoppade i örebro i fredags.
 

Julklappar 2012 + julklappsspelet

Kategori: Jonna

 
 
 
 
 
 
 

Laddar in bilderna nu

Kategori: Jonna

Snart kommer bilderna upp på det jag fick i julklapp och det jag köpte under mellandagarna minus det jag köpte i fredags :) hörs om en stund :) <3

Dagar fullt med shopping

Kategori: Jonna

I Fredags så var jag i Örebro hela dagen, köpte soffa, säng, mattor, soffbord och massa andra saker. Så nu har jag ett trångt men fint hem :) 
 
I dag var jag på stan med elin, shoppade 3 tröjor och en film. Blev mat på chicken, länge sedan jag åt där nu eftersom det inte finns i Örebro, tror det var i juli någon gång faktiskt jag åt det sist :P
 
Nu sitter jag och ser på Johan Falk och äter godis. Bloggar mer i morgon, blir bilder på det jag köpte i dag, mina julklappar och det jag shoppade i Onsdags. Blir tyvärr inga bilder på lägenheten men det kommer när jag är tillbaka i örebro vilket är om cirka en och en halv vecka. Ha det bra så hörs vi :)
 

Blogg motivationen är noll

Kategori: Jonna

Har ingen motviation till att blogga. Men kan skriva vad jag fick i julklapp kan även läga upp bilderna på allt i morgon eller senare.
 
 
Mamma och Pappa:
Tröja 
Jeans
Resväska
Ljus
Skål typ som man kan ha fjärrkonroller i
 
Kusinerna:
4 små askar med body butter
plånbok för kort (ser ut som en buss plastficka)
Tröja
 
Mormor och Morfar:
Micro
 
Bror:
Kokbok
 
Louise:
Linne
Duschcream
 
Tomten:
Eltandborste
 
Farbror:
Presentkort på gina
 
Julklappsspelet:
4 muggar
Toffifee
Vit choklad (gav dock bort det)
Choklad fondu set
 
Tror det var allt, ha det bra så hörs vi. I morgon blir det Örebro för att fixa med lägenheten :)

Stark

Kategori:

Det är i vissa lägen svårt att bara stark och orkar. Jag känner denna känsla nu, jag vill visa mig stark att detta klarar jag, ingen ska trampa mig på fötterna som han gjorde, men det går inte vara stark för evigt ibland tar det stopp. En dag så går det inte vara stark längre, just nu är en sådan tid. Jag är verkligen inte stark, även om jag inte visar det utåt sett så är jag så otroligt svag inom mig. Vem kan vara stark jämt? Inte jag iaf, det är så svårt att orkar bara stark. Tillslut så tar orken slut och man klarar inte av att vara stark.

God jul

Kategori: Jonna

 
1. Jag och min tomte rädda ponny julen 2009
2. Jag julen 2012

23 december

Kategori: Jonna

Sitter och "tittar" på fotboll på tv, har nyss klätt granen och väntar nu på mat och sen bingolotto. Dock är det långt kvar till båda två då skinkan just nu kokas och sen ska den griljeras. I dag har jag varit på maxi för att hitta något att ha på mig i morgon, dock köpte jag det jag ska ha på nyår i stället. Men har ändå en plan till i morgon, sen städade jag mitt rum. Vet inte riktigt vad jag ska blogga om så ni får ha det så bra där ute i julstöket så hörs vi senare eller i morgon.
 

åker hem nu

Kategori: Jonna

orkar inte vara kvar i denna stad längre, är tydligen likadant vart man än går. Nu ska jag skita i allt som heter killar ett tag, leva singelliv. Orkar inte med att bli sårad en gång till, vet mycket väl att det är så i förhållanden men jag lär mig varje gång att inte bryta ihop fullständigt. Nu är det bra med det, självklart blir man sårad. Men varför ska jag gråta över en kille som inte vill ha mig? Tänker inte lägga någon energi på det längre, nu är det bara jag och ingen annan som fokuset ska lägas på. 
 
Tar bort allt annat, ska sluta tänka på andra i första hand leder ändå ingen vart. Nu sätter jag ner foten och visar att mig är ingen man trampar på. Även om jag just nu är besviken så är det bara att klättra högre upp på stegen. För jag har lärt mig hur jag ska handera det. 
 
Ville bara att ni ska veta att killar just nu för mig är as, ska sluta falla direkt så fort killar ser mig mer än som vänner. Jag ska vara stark och de ska få kämpa för att få mig, för vill man ha mig ska man få kämpa för det. 
 
Ha det bra så hörs vi senare för nu måste jag, mitt dåliga humör och min väska bege oss till tåget för att åka hem till ett saknat norrköping. 
 
 

Oj, glömt bort att jag har blogg

Kategori: Jonna

Riktigt som rubriken lyder har det väl ändå inte varit. Jag har helt enkelt inte haft något att blogga om, känner att jag vill komma igång med bloggen lite ordentligt men mina idéer är lika med noll. Får försöka klura ut lite intressanta inlägg att skriva om. Har dock två som jag tänkt på men måste klurar lite mer på dem. Nu ska jag ta och diska sen göra lite te för att sen slå mig ner i fotöljen med en bra bok och lite levande ljus. I morgon ska jag plugga, träffa älsklingen, packa och gå till öbo för att fixa lite så saker. Ha det bra så hörs vi i morgon då jag ska försöka göra lite fler inlägg :)

vill bli frisk nu

Kategori: Jonna

Orkar inte vara sjuk längre har hostat i 2 och en halv vecka nu. Fryser som bara den också, örat har dock blirvit bättre. Hade först tänkt att gå på julfesten på kåren, en nummer 1 så har jag ingen lust att gå själv ( då jenny skulle jobba och jag inte pratat med någon annan) men sen mår jag inte så bra, har ont i hela kroppen samt att jag är trött som bara den. Blir nog tidigt i säng i kväll, ha det bra så hörs vi <3

3-4 timmar kvar

Kategori:

Lyssnat i 2 timmar 3-4 timmar kvar. Försöker hålla mig vaken med julmust och nybakad kanelbulle :)

@Örebro Universitet

Kategori: Jonna

 
Sitter i skolan, där jag ska tillbringa de cirka 9 timmar som följer. Vi har nämligen redovisningar hela eftermiddagen då vi valde att ha alla grupper i dag istället för att ha typ 3 grupper i morgon. Så efter denna dag kommer jag att gå på "jullov". Börjar den 11januari med tenta och sen har jag tenta igen den 17 januari. Har dock tänkt att inte plugga något mellan den 23 december och den 2 januari. Då jag vill ha lite lov också. Ha det bra så hörs vi under dagen :)
 
 

Tisdag

Kategori: Jonna

I dag gick jag upp vid halv 8 för att plugga. Sen vid kvart i 10 gick jag till skolan för att först ha lektion och sen övade vi lite snabbt på redovisningen som vi ska ha i morgon. Gick sedan hem för att äta lunch, efter lunchen så åkte jag till mitt gamla boende för att lämna nycklarna. 
 
Nu sitter jag har med te och ser på tv samtidigt som jag funderar på vad jag ska äta för middag. Ha det bra så hörs vi senare. 
 

senapsgul och bord till säng

Kategori: Jonna

Här kommer lite bilder på min lägenhet. Ska få det ommålat om jag vill, vilket jag självklart vill. Ska till mitt gamla boende nu och lämna nyckel och så. Ha det så hörs vi <3
 
 

Sorry

Kategori:

Har ej hunnit med att blogga mer än en snabbis i morse. Ska sova nu så blir inte mer blogginlägg än så här.

En liten bild på en liten bit på lägenheten :) ska dock få det ommålat och då ska jag välja en vit nyans:)

God Morgon

Kategori: Jonna

I dag är det dags, ida ska jag flytta till ett helt eget boende. Är riktigt stort, man kan i princip säga att det är i dag jag flyttar hemifrån. För först bodde jag ju tre veckor i en tom lägenhet så det kallar jag inte riktigt att flytta hemifrån. Sen flyttade jag hit där jag bor nu och där är jag ju inneboende, vilket gör att man kan säga att jag flyttade ut från min familj in till en annan. Men nog om det nu, ska jag göra i ordning mig sen ska jag kolla så att jag inte glömt packa ner något. För som sagt kommer jenny vid 12 så nu måste jag sätta fart ha det bra så hörs vi .

God natt

Kategori: Jonna

har haft så extremt ont i örat hela dagen och ska upp tidigt i morgon för att städa av det sista, så nu ska jag ta och försöka sova så hörs vi i morgon i stället <3

Jilloc´s For Your Eyes Only <3

Kategori: Jonna

Världens finaste hund <3
 

God Morgon

Kategori: Jonna

 Sitter I mitt rum och ser på tv som vanligt. Måste dock börja städa och se till att allt är packa det allra sista så allt sånt är klart i morgon när jenny kommer i morgon kl 12. Ska sätta fart nu så vi hörs senare<3

aj, aj

Kategori: Jonna

Vet inte riktigt vart jag ska ta vägen har så ont i örat. Måste köpa sårtvätt i morgon. Nu ska jag ta en värktablett och sen försöka sova. Ha det bra så hörs vi.

God morgon

Kategori: Jonna

sitter i skolan och taggar inför tentan. Samt väntar på att Jenny ska komma. Uppladdningen inför tentan var dock inte den bästa med tanken på att jag inte somnade förrän halv 12 då familjen jag bor hos såg på film med högt ljud precis utanför mitt rum. Sen så vaknade jag varannan timme ungefär pga att jag var rädd att försova mig:/ skit samma nu kör vi. Ha det bra så hörs vi <3

god natt

Kategori: Jonna

Nu ska jag sova, ska upp kvart i 6 i morgon :/ Ha det bra så hörs vi <3
 
saknar ponnyn, saknar värmen, men tycker det är skönt med vinter ändå ;) <3
 

Packa, plugga, packa, plugga

Kategori: Jonna

Som rubriken lyder är det vad jag gör nu, försöker packa om allt så att det inte blir lika mycket påsar. Har hittils inte lyckas :P i går blev det tillochmed en till, suck. Måste dock skriva ett papper till i morgon nu, dock är det ju mycket roligare att packa :P HA det så hörs vi<3

tenta i morgon, förkylning, inflammation

Kategori: Jonna

Är fortfarande inta riktigt bra, värst är det på morgonen då jag inte vet riktigt vart jag ska ta vägen. Hostar så att jag tror att jag ska kvävas, riktigt läskigt är det. Ska ta super duper hostmedicinen i morgon som gör att jag inte hostar, dock ska man helst inte ta den på dagen men i morgon har jag inget val.
 
Inte kul att sitta och störa andra med mitt hostande. Inte nog med att jag hostar så har näsan börjat rinna och halsen gör ont. Sen har jag fått en ordentlig infektion vid örat. Det är lite svårt att förklara men har ett hål på toppen av örat som jag haft sen jag föddes, den brukar bli lite infekterad men nu är den extremt inflamerad. Gör as ont och örat är helt svullet, kul? Nej. 
 
JAJA nu ska jag inte klaga, finns personer som har det värre som måste jobba till 4 eller 5 i natt och sen skriva tenta klockan 8 i morgon. Lider verkligen med denna peson. Måste sätta mig och plugga en timme nu innan jag kan ta fredag. Ha det bra så hörs vi när vi hörs <3

Färdig pluggat på universitetet nu hem för mer plugg

Kategori:

Sitter och väntar på bussen, har pluggat sen 9 i morse men ska hem nu för att plugga typ 2 timmar till sen tror jag att jag läger i från mig plugget för dagen. Känns redan nu som att jag kan det, men vill kolla igenom det lite själv också så att jag kan det till 110%. Ni får ha det så bra så hörs vi i kväll <3

dags att sova

Kategori: Jonna

Ska ta bort sminken och sen borsta tänderna. Hoppas på att jag somnar tidigt så att jag orkar plugga i morgon, ska vara i skolan klockan 9 för att plugga med jenny. Får se hur långe vi ska plugga beror på hur länge vi orkar. 
 
Men nu måste jag greja lite. Så ni får ha det bra. God natt<3
 

plugg plugg plugg

Kategori: Jonna

Som rubriken lyder så har jag pluggat nu på morgonen och förrmiddagen. Ska snart bege mig mot skolan för ännu mer plugg. Men först så ska jag städa lite sen går jag till skolan i dag. Kan vara skönt att få lite frisk luft innan man ska plugga. Ha det bra så hörs vi senare <3

har inget att blogga om

Kategori: Jonna

Kände att jag ville blogga om något, men när jag väl sitter här så har jag ärligt talat inget att blogga om. Har för övrigt as ont i magen för att jag fortfarande hostar som ett troll. Strunt samma ska inte ta och klaga. Nu ska jag ta och se på tv en stund sen ska jag sova. Så ni får ha det så bra så hörs vi i morgon<3

Aj

Kategori:

Har precis slutat, dock har jag as ont i mitt knä:( gick in i långhuset efter min föreläsning som var i gymnastikhuset. Mina skor har lite snö under sig så självklart halkar jag så jag nästan går ner i splitt, lyckas dock hålla mig på benen. Men vrider till mitt knä så nu har jag as ont :( inte kul, hoppas det blir bättre snart iaf. Hoppas att ni mår bättre än vad jag gör <3

från då till nu

Kategori: Jonna

Finaste princessan från provridning till i våras :)
 
September 2008
 
våren 2009??
 
våren 2012

Finast prinsessan<3

Kategori:

God morgon

Kategori: Jonna

Sitter och tittar på julkalendern och äter frukost. Ska ta och gå ner en trappa för att ducha snart för att sen dra mot universitetet för plugg med jenny :) Måste sätta fart nu så vi hörs senare :)
 
 
bild från provridningen med bästa sessan <3 är cirka 4 år och 3 månader sen. Haha hur ser jag ut, men ponnyn är söt iaf <3

sent inlägg

Kategori: Jonna

Var inte i skolan i dag heller, hörde att klockan ringde vid 8 men orkade inte ta mig ur sängen så somnade om och sov till 10. Riktigt skönt att äntligen kunna sova. Fixade i ordning mig och åt frukost. Sen till 11 så kom pappa och hämtade mig och lämnade hostmedicinen. Sen åkte vi till stan där jag skrev på kontraktet för mitt nya boende. Sen åkte vi och kollade utsidan av boendet eftersom jag inte får nycklarna förrän på måndag.

Sen åkte vi och åt lunch, efter det så skjutsade pappa hem mig. Sen dess har jag packat ner mina grejer och sett på film.

I morgon så ska jag ta mig till skolan för att plugga med jenny sen har vi föreläsning hela eftermiddagen. Efter det ska jag träffa min älskling<3

Nu ska jag sova så ni får ha det så bra <3

Orkar inte mer

Kategori:

Istället för att åka in till stan förut så somnade jag och sov i typ 5 timmar, mår piss. Har troligtvis feber nu också, orkar inte med denna skit längre. Vill bara lägga mig ner och somna, sova tills detta är bort. Orkar seriöst inte vara sjuk längre.

Nu ska jag sluta klaga och ta och försöka sova i stället, hoppas ni har det bättre än vad jag har det. Natti natti

Luckiest Girl

Kategori: Jonna

Sitter i mitt rum och plugga, ska ta och fixa mig lite innan jag åker in till stan för att fixa lite små grejer. Fick nyss reda på att jag fått tag på en lägenheten, får den på lördag men flyttar inte förrän senare eftersom jag måste ha hjälp av mina föräldrar med att flytta mina saker. Måste göra i ordning mig nu iaf :) <3

trött men måste verkligen sätta fart

Kategori: Jonna

Har sovit typ 4 timmar i natt, somnade inte förrän halv 3 typ och sov en timme sen var jag vaken en timme, sen sov jag en timme och så har det hållit på i princip hela natten. Suck pallar inte med mer. Finns ingen tid att klaga på det, nu måste sätta fart med pluggandet, kändes dock jävligt bra i går när jag pluggade. Gjorde gamla tentan, blev dock inte klar men räknade ihop poängen och då hade jag G med god marginal :) 
 
Måste åka in till stan sen också för att fixa lite saker. Nu ska jag ta och äta frukost sen blir det som sagt plugg för hela slanten. Ha det bra så hörs vi <3

god natt

Kategori: Jonna

nu ska jag sova. God Natt <3
 

mår ännu sämre nu :(

Kategori: Jonna

Pallar inte med detta, mår skit rent ut sagt. Är ju i princip det enda jag skriver på bloggen nu men mår inte alls bra som sagt. Men men nu ska jag inte klaga något mer på hur jag mår.
 
Har pluggat endel nu ska ta en liten paus för att snart se på solsidan på tv4play, sen blir det att återigen sätta ner näsan i böckerna. I morgon ska jag plugga i princip hela dagen måste även gå till banken för att byta bank, ska även ta och ringa vårdcentralen för att försöka få en tid där i veckan sen vid 3 har jag föreläsning också. Är "ledig" torsdag och fredag så förhoppningsvis så kan jag få en tid hos vårdcentralen då. 
 
Veckan i övrigt ser ut som så att det är plugg på för hela slanten som gäller, det är bara att bita i det sura äpplet och ge järnet. Ska även försöka umgås med min älskade pojkvän lite också :) <3
 
Så denna veckas fokus ligger på att bli frisk (ska proppa i mig c-vitamin, nyttig mat, sova så mycket som möjligt, hur nu det ska gå med tanken på allt plugg) samt plugg dygnet runt.
 
Nu ska jag se på solsidan sen plugga så vi hörs <3
 

Söndags mys

Kategori: Jonna

Sitter och tittar på hästhoppning på svt play, tuggar lite på nya favorit chokladen och har tänt lite doft ljus. Mysigt   att bara sitta inne och mysa en söndag som denna när det är -14 grader utomhus. Hade dock varit ännu bättre om man hade sluppit hosta och näst intill inte kunna andas var och varannan minut. Jaja, hoppas på att jag slipper var sjuk på lördag iaf, för hade varit jobbigt att skriva en tenta med denna hosta, sen hade det ju varit ganska så elakt mot resten som skriver tentan. Blir att proppa i mig massa hostmedicin och dricka mycket vatten. 
 
Nu ska jag fortsätta titta på hoppningen sen så ska jag plugga vidare. Ha det så bra så hörs vi senare.
 
 

intar sängläge i dag

Kategori: Jonna

Mår inte alls bra i dag, Hostar, fryser och har ont i hela kroppen. Har svårt att andas när jag hostar som värst. Därför intar jag i dag sängläge samt att jag måste plugga till tentan nästa vecka, Ska försöka få tag på en vårdcentral nästa vecka också, har inte hunnit med det denna vecka för att det helt enkelt har gått för runt. Helgen har i övrigt varit bra, som sagt har jag ju varit sjuk, men i fredags var det party. Var först på förfest hos bea och lotta. Sen så drog vi till kåren, var ganska så tråkigt där men vi drog ändå vid halv 1 och dem stänger 1. Vaknade upp hos hjärtat i går morse. Gick hem vid halv 12, åt lunch sen vid 5 så gick jag tillbaka till älsklingen och lagade mat. Åt falsk fläskfilé, dock så vlir pappas bättre men jag lagade det för första gången så blev bra ändå :)
 
Nu ska jag ta och plugga till 2 då jag ska se på hoppning från världscupen. Bloggar senare under dagen, ha det bra så länge så hörs vi.
 
 
Bild på mig just nu. Osminkad, sjuk och sliten.
 
 
 

Sjuk

Kategori: Jonna

Måste få tag på en vårdcentral, hostar som bara den så jag knappt kan sova på nätterna vilket i sin tur leder till att jag vaknar med huvudvärk eftersom jag sover så lite på natten. Nu ska jag bege mig mot skolan och försöka kämpa mig igenom denna dag. Hörs när vi hörs <3

tårarna slutar inte rinna

Kategori: Jonna

Så fort jag ser en bild på dig, hör ditt namn eller helt enkelt börjar tänka på dig så börjar tårarna rinna. Hur ska jag då klara av att säga hej då. Trodde inte att det skulle bli så här jobbigt, jag har varit med om detta en gång tidigare men det var inte alls lika jobbigt. Nu sitter jag och gråter den största delen av tiden som jag tänker på dig, vilket jag gör väldigt ofta. Eftersom jag redan saknar dig så otroligt mycket. 
 
Att säga hej då, kan vara det jobbigaste som finns. Det är alltid en bit av sitt hjärta som försvinner.
 
 
Underbara älskade ponny, jag kommer sakna dig så otroligt mycket <3
 
 

mer bilder

Kategori: Jonna

snöstorm

Kategori: Jonna

Är totalt kaos utom hus, snön yr som bara den utanför fönstrer. Föreläsningen blev intälld i dag p.g.a. att min lärare satt fast på stockholms station. Enda positiva med det var att jag han med att köpa den sista julklappen samt ett par nya stövlar. Där var vist shoppingen för denna månad så gott som slut. Måste bara hitta något till jul samt nyår att ha på mig, men det blir ett senare problem det :) Nu ska jag ta och läsa lite på det som vi skulle haft på föreläsningen i dag, sen ska jag slå in alla julklapparna så att jag är klar med det också :) Ha det så bra där ute i snön så hörs vi när vi hörs <3
 

mycket ändrade planer nu

Kategori: Jonna

Hade från början inte tänkt åka hem förrän den 22e december, men kommer åka hem på fredag eftermiddag för att säga hel då till min underbara ponny som troligtvis åker på söndag. Hur ska jag klara detta tårarna riner bara jag skriver detta, även om jag inte träffar henne så mycket så kan jag näst intill åka hem till norrköping när som helst för att träffa henne. Kanske är sista gången jag ser henne i helgen. Orkar inte blogg mer nu hörs när vi hörs <3

Noblesse

Kategori: videor

Älskade ponny <3

kallt

Kategori: Jonna

Nu ska jag ta på mig världigt varmt för att gå till bussen för att åka till skolan och träffa jenny så ska vi fortsätta arbeta med vårat grupparbete. Måste gå nu men vi hörs senare.

Underbara eftermiddag/kväll <3

Kategori:

Å, vad underbar min lördag har varit. Började med shopping där jag nästan blev klar med alla julklappar bara 2 kvar:) fick även med mig lite små saker till mig själv :)

Sen åkte jag hem och såg på horse show en stund. Åkte tillbaka till stan vid halv 5 för att ta en chai latte med älsklingen. Sen gick vi runt en stund för att hitta någonstans att äta. Blev jensens, Gud vad gott det var. Blev bjuden på varmrätten samt drickan till det, betalade och bjöd på efterrätten. Sen gick vi till ICA och handlade lite gott till kvällens mys hemma hos älsklingen <3

Kvällen avslutades med film mys, nu ska jag sova efter denna underbara dag <3

ingen lust med att blogga i går

Kategori: Jonna

Igår så hade jag verkligen ingen ork till att blogga, var trött efter veckan samt att gå utan vantar i kyla inte är någon bra kombo. Har jätte ont i handlederna och lederna ut till fingrarna. Ska iväg till stan nu för att köpa ett par nya då jag inte hittar mina (ovanligt?? nae inte direkt). Får se vad som händer senare under dagen, hade ju gärna varit i globen denna helg och varit på horse show men vad ska jag där och göra kan ju iaf inte shoppa något direkt eftersom jag inte rider typ någonting nu och ponnyn ska säljas så onödigt att köpa massa saker nu iaf. Men hade ändå varit roligt att vara där eftersom jag faktiskt inte varit där någongång. Har varit på norrköpings och göteborgs horse show samt i falserbo. Ja ja nu ska jag inte prata mer om det utan nu blir det att gå till bussen för att åka in till stan för lite shopping :) Ha det bra så hörs vi senare under dagen <3