Jag är en 19-årig tjej från Åby som ligger cirka en mil utanför Norrköping. Bor sedan slutet på augusti i Örebro där jag studera statistik vid Örebro Universitet. På bloggen får ni följa min vardag som student i en ny stad.

Sjukt trött

Kategori: Jonna

Sitter i sängen och väntar på mat, har bara ätit ett paket nular, en hamburgare innan jobbet och sen två kex så är sjukt hungrig. Men tror maten är klar snart så det blir bra:)
Var en ganska tuff dag på jobbet men är van vid det vid det här laget:P Blir nog att sova tidigt i kväll.

Kommer inte på något mer att blogga om nu men vi hörs senare i kväll



Jag och bästa Olivia

glömde blogga i går

Kategori: Jonna

hehe, sorry men glömde helt enkelt blogga när jag kom hem från träningen. som förövrigt gick super bra:D

Idag var jag ledig:) vaknade vid 9 gick upp och plugga till halv 12, lagade mat till kvällen, gjorde lunch, cyklade till stallet, red ut på super galen och pigg ponny;), tag in hästarna, åkte hem, städa, åt mat och nu sitter jag och ser på TV.

Jag har inte så mycket mer att skriva nu, men vi hörs i morgon vet ej om jag hinner blogga innan jobbet men annars blir det efter, nu ska jag fortsätta se på tv, sen sova

Ha det så hörs vi<3

KRAMIZZ<3



Saknar dig älskling<3

God morgon

Kategori: Jonna

Sitter i mitt rum och pluggar,tänkte först åkt in och satt mig i skolan för att göra det. Men struntar i det och åker in till matten sen istället:P Just nu känns det som att livet liker och att allt är bra igen:) jag är så himla glad över att jag har så fina vänner som ställer uppför en när man behöver den som mest. Även fast jag kan vara sur och långsint så har denna person ändå funnits där för mig. Även fast jag många gånger gråtit över denna person och känt att mitt liv är över så har denne vän nu visat att det är en vän att hålla fast vid.

Äkta vänner ställer upp för en och det är precis vad denna person har gjort:) Denna erson gjorde att jag äntligen ville gå på balen igen och jag kommer vara evigt tacksam över detta. Vet dock inte hur jag ska tacka denna person men jag kan säga att jag är väldigt glad över att jag träffat en person som denne.:)

Nu ska jag fortsätta plugga, kanske slänger in något litet inlägg under dagen, det är sånt som märks:P Men annars så hörs vi i kväll efter dressyrträningen

Kramizz Jonna<3

burit spån

Kategori: Jonna

Så nu är det första prylarna flyttade till nya stallet. Känns faktiskt lite konstigt, har ju stått i samma stall under hela tiden jag haft häst. Men det känns samtidigt roligt:)

Skolan i dagrullade på, fick väldigt mycket gjort då jag var själv hela dagen utan på lunchen såvar ganska skönt:P Sen så har jag fixa date till balen nu och det känns så himla skönt för har under en längre tid varit orolig för detta men i dag blev det klart:D Så nu är det bara skor och smycken kvar sen är allt klart:) Ska även be en kompis om hjälp med smink och hår:)

I morgon blir det först skolan, sen tandläkaren och sen så blir det dressyrtäning:) Ska bli skönt för tränade ju inte förra veckan.

Nu ska jag plugga lite spanska, sen blir det big brother och sen sova.

Ha det bra så hörs vi i morgon

PUZZ<3

Vill hem

Kategori: Jonna

Sitter hos tandläkaren och väntar på min tur, sen blir det skolan och sen körskolan. Sen ska jag skynda mig hem för i går kom de sista paketen till mig, var av ett är min balklänning:D vill hem och prova den nu direkt för hann inte hämta den i går för kunde inte hämta den förre 17 och dem stängde 18 och vi hade möte i stallet då. I det andra är det mina sommarklänningar:) den ena ska jag ha på kryssningen om 2 veckor minus 1 dag:) nu börjar nedräkningen:)

Noblesse vecka ser ut så här:
Måndag: dressyr på banan
Tisdag: hoppträning
Onsdag: vila
Torsdag: dressyrträning
Fredag: skritt ute
Lördag: Fälttävlands träning+ märkes tagning
Söndag: flytt + ev rida?

Orkade inte blogga i går

Kategori: Jonna

I går på jobbet var det relativt lugnt= skönt:) slutade iaf kl 5 efter att ha burit ut en hel hög med sopor, varit nära på att bli klämd av kontainerna nät jag slängde kartongerna, blivit livrädd när jag öppnade varuleverans dörren för att dra in kartongvagnen och Isabelle helt plötsligt dyker upp, snacka om hjärtattack och självklart gjort massa hamburgare.

Sen satt jag en timme och vänta på bussen så var hemma kvart i 7 duscha och fixade naglar och sånt. Sen äta och se på tv.

Idag så vaknade jag med migrän så skippade skolan och sov till halv 11. Vaknade och mådde bättre så nu sitter jag och Chillar. Ska ta och plugga lite sen också:P

När man har migrän kan det vara gott med en Smaskig morgon drink

Kategori: Jonna

Aj, min hand

Kategori: Jonna

har riktigt ont i handen efter dagens jobb. Det är nämligen så att jag kom till jobbet lite tidigare, satt och tog det lugn ett tag bara sen började jag jobba, skulle skrapa grillen och då lossnar gammalt fett och kolavlagringar( låter inte så frächt jag vet men därför vi tar bort det) som landar rakt på min hand. Får typ panik och får inte bort den, men efter en stund så lossnar det.Men vid den här stunden har jag redan fått rejällt ont, men tänker inte mer på det utan jobbar bara på tills jag slutade. Efter jobbet så skajag tvätta och smörja in händerna. När smörjan hamnar på huden så börjar hela handen bulta och jag känner sjuk smärta. Kom sen hem och fixa med mat och så. Nu sitter jag och ser på gladiatorerna med mamma, eller hon ligger och soveroch jag sitter och bloggar:P

Är dock ganska svårt att blogga med en hand för gör as ont när jag använder höger handen:(
Upp står ganska stora problem när man ska smsa:P för tummen är värst och jag är höger hänt.Men det är bara att bita ihop och ta och skita i den onda handen och ta och gå upp tidigt i morgon för att sen ta och jobba.

Blir ju en timme mindre sömn i morgon då man ställer om till sommartid i natt:)

Nu skajag fortsätta se på gladiatorerna så vi hörs i morgon eller i natt:P om vi inte hörs senare så GOD NATT<e

Dags för jobb

Kategori: Jonna

Jaha, sitter och väntar på bussen som kommer om 8 minuter typ. Gick upp halv 7 i morse för att åka och släppa ut hästarna och sen fixa stallet, var hemma runt 9. Åt frulle och fixade mig.

Nu är det dags för jobb, vill inte in i värmen i köket. Utan vill vara ute och få färg, men men sånt är livet. Får pengar i alla fall. Men vi hörs i kväll, ha det bra <3

someone like you

Kategori: Jonna

Sitter här i soffan helt ensam och ser på big brother i väntan på att the voice sverige ska börja igen. Vet inte riktigt vad jag ska skriva. har så himla ont i huvudet, ska upp och jobba samt släppa ut hästarna i morgon så tror att jag går och sover snart i stället. Ha en så bra fredagkväll så hörs vi i morgon<3

Kramis<3

Var ju priset från LNU

Kategori: Jonna

Mitt pris från Linnéuniversitetet kom idag:) förhoppningsvis är det ett tecken, jag har ju aldrig vunnit något innan så det borde vara det, vilket kanske innebär att jag kommer komma in:P

Nu pizza

Kategori: Jonna

Glömde bifoga bilden i förra inlägget

Kategori: Jonna

Paket 1/3

Kategori: Jonna

Äntligen börjar paketen rulla in:D undra vad det är i? Hehe jag vet vet ni?:)

I am back

Kategori: Jonna

Nu börjar mitt liv bli lite lugnare och jag har därför tid att börja blogga igen.

Har saknat att blogga under den här tiden som jag varit borta och det är ju typ bara en vecka. Men iaf så är det inte alls lågnt kvar till ett härligt och välförtjänt lov. Tänkte ta och skriva hur mina veckor ser ut fram till lovet samt hur lovet kommer attse ut än så länge:)

Vecka 12

Fredag: Skolan
Lördag: Jobb, mia tävlar noblesse i kinda LD, LC
Söndag:Jobb

Vecka 13
Måndag: skola m. kalkylprov, stallet
Tisdag: Tandläkaren, skola
Onsdag: Skola
Torsdag: Skola, tandläkaren, dressyrträning
Fredag: Skola m. redovisning i idrottspsykologi?, stallet?
Lördag: Jobb, stallet
Söndag: Flytta ponnyn

Vecka 14

Måndag: Skola m. fotoprov, stallet
Tisdag: Skola, stallet
Onsdag:Skola, hoppträning
Torsdag: Skola, dressyrträning
Fredag: Långfredagen= ledig, stallet,middag hos farbror
Lördag: Jobb, stallet
Söndag: Jobb, stallet, packa

Vecka 15
Måndag: Stallet, kryssning
Tisdag: Kryssning
Onsdag:
Torsdag: Dressyrträning
Fredag: Stallet
Lördag: ev dressyrprogramsträning hos sophie
Söndag:Clear round dressyr skogslotten LB:1 samt ev hagfix

Så ser mina veckor ut ungefär. Nu ska jag ta och käka något sen dra mig till bussen:)<3


Ha detså brai det fina vår vädret så hörs vi senare<3

Förklarar den dåliga uppdateringen

Kategori: Jonna

Som ni kanske märkt så har uppdateringen inte varit på topp de senaste dagarna, tänkte förklara varför. Det är nämligen så att jag under flera månader känt mig stressad och inte haft någon ork. Men i går tog det totalt stopp, jag satt och plugga i mitt rum och helt plötsligt så somnade jag i böckerna och klockan var bara kvart över 8 vaknade inte förrän halv 8 i dag. Fick då värsta utbrottet och tårarna bara rann och jag satt och skaka. Jag är på väg in i väggen helt enkelt. Men kanske inte så konstigt egentligen då jag har skolan, vänner, körkort, stall, familj, bloggen och framtiden. Hinner inte med så därför måste jag välja bort några saker och därför blir det bloggen, får se när och om jag kommer tillbaka. Kommer kanske tillbaka om 1 vecka, 1 månad, 1 år eller aldrig, det återstår att se. För som det är nu så orkar jag inte mer.

Ni alla får ha det bra så kanske vi ses någon dag.

Svar på fråga

Kategori: Jonna

Fick en fråga om vad jag hade vunnit:) jag vann en solstol, en vattenflaska och en freesbee( stavning??) tar självklart bild när jag får paketet:) sen så var det lite roligt för min bror kom hem från london i onsdags. Så i går när pappa kom hem så hade han en tävling om sista presenten. Man skulle gissa på ett nummer mellan 1-20 och självklart gissade jag rätt så fick en jätte fin nyckelring som jag tänkte visa i morgon:) nu ska jag fortsätta se på mello:)

Idrottspsykologi

Kategori: Jonna

Sitter i matsalen och pluggar idrottspsykologi

Herre gud

Kategori: Jonna

Trotts en sjukt dålig försäljning och en hel del besvikelser på uf mässan är jag ändå glad, för när vi stod i montern fick jag ett mejl från linné universitetet att jag hade vunnit deras tävling som jag deltagit i under tisdagen:) första gången jag vinner något så extra kul med tanken på det:D problemet var bara att jag skulle hämta priset där men mejlade dem om de hade lust att skicka vinsten till mig och jag betalade frakten. Fick ett mejl i morse att hon skulle packa vinsten och sen skicka den, samt att de står för frakten så är sjukt glad nu:) hade blivit lite lack om jag hade vunnit och inte kunnat få hem priset med tanken på att det är första gången jag vinner något:P nu är jag snart i stallet så bloggar mer när jag kommer hem:)

https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-1/2857763/images/2012/pic_192970794.jpg" class="image">

Äntligen

Kategori: Jonna

Gud va skönt det är att vara hemma efter 2 långa dagar hemifrån, åkte 8.00 i tisdags och kom hem 22.00 i onsdag.  Kommer inte på mer att skriva just nu men vi hörs senare under dagen:)

Trötta men nöjda

Kategori: Jonna

Sitter på tåget hem, först ska vi till Alvesta sen går tåget där i från till Norrköping, är hemma vi halv 11 typ, snart är vi i Växjö:) stationen efter är Alvesta så vi är framme där om typ 30 minuter:) ska bli skönt att komma hem och sova är trött i kroppen nu, mycket information på en gång och sen resan ner, tog på krafterna:P

Eleverna och lärarna på Linné tyckte det var coolt att vi kom ända från Norrköping frivilligt för att kolla på skolan:P

Nu ska jag ta och vara social med Elin men vi hörs kanske senare:)

Lunch

Kategori: Jonna

@ Linköping resecentrum

Kategori: Jonna

Sitter och väntar på bussen till Kalmar, det har väl gått sådär hittills.1 missa bussen för att jag halka på rullgruset, sen var tåget vi skulle åka med inställt så vi fick boka ett tidigare tåg, sen när vi kommer till Linköping så får vi reda på att även det är inställt så blir buss till Kalmar nu, bloggar mer under resans gång, ha det<3

dags att springa iväg till bussen

Kategori: Jonna

ska bara slänga ner det sista i väskan sen ner mot centrum och möta elin:D Sen i stan ska jag möta olivia för hon ska hämta några småsaker till UF mässan, bloggar mer under dagen:D<3

Time to bed

Kategori: Jonna

Ska snart ta och gå och lägga mig, åker ju till kalmar med elin i morgon, så nu ska jag bara packa det sista innan UF mässan på onsdag samt packa biljetter, godis och läsk till i morgon:) Kommer inte på mer att skriva om nu men vi hörs i morgon:)

Mycket att göra... ovanligt? Nae

Kategori: Jonna

Får panik på allt som måste hinnas göra innan studenten och allt där till. Det är "bara" 102 dagar kvar. Denna vecka ser ut såhär:

Måndag: Skola, stallet, stallmöte
Tisdag: Kalmar och linnéuniversitetet med elin, sova hos olivia
Onsdag: Uf-mässa i linköping med olivia
Torsdag: Skolan, dressyrträning
Fredag: Skolan, stallet
Lördag: Stallet, jobb
Söndag: Jobb, stallet

Kommer inte på något mer att skriva

Shout it out

Kategori: Jonna

Nu sitter jag här igen ochförsöker komma på något att skriva, men vad är det? Jag vet inte riktigt för mina fingrar kommer inte på något att skriva direkt men kan väl ta och berätta lite om gårdags kvällen.

Varju tjejmys hos anna då men gin rummy och singstar:) Hade sjukt kul, sen vid 1 drog jag och olivia till henne väl där så satt vi uppe till 5 och planerade montern:) den kommer bli så sjukt nice. Vaknade i morse först vid 9 men somnade om sen vaknade jag vid 11 åt frukost ochsen vid 1 kom pappa och hämta mig.
Han bara hem för sen vardet dags att åka till stallet och ta hand om min älskade lilla princessa:)

Hon var jätte fin<3

Nu kommer jag inte på något mer att säga samt attjag måste börja fixa mig för i kväll blir det party med brudarna:D<3

Ha det så hörs vi i morgon<3

Effektivt tjej

Kategori: Jonna

Bloggar och sjunger samtidigt, effektivt ? Nae nu vara social och koncentrera mig ha det bra <3

Dags att åka till stallet

Kategori: Jonna

Sitter och väntar på bussen till stallet:) ska ta in hästarna och sen bara fixa stallet sen snabbt hem för har massa att plugga, måste göra klart ett 4 sidors arbete, har skrivit 1, göra klart ett matte prov dock bara 3 tal, skriva en restaurang text på spanska samt plugga spanska ord, fixa det sista på bokföringen också måste jag så har en del att göra tur att det inte blev någon dressyrträning:P